Sir Alex: A City van elõnyben

Sir Alex Ferguson elismerte, a Manchester City nagy elõnyben van a Uniteddel szemben, miután gólkülönbségével az élre álltak a Kékek.


Kevés helyzettel tarkított mérkõzés elsõ félidejének hosszabbításában Vincent Kompany fejesével gyõzte le 1-0 arányban a kihívó a regnáló bajnokot. A United menedzsere csalódott volt a védelem döntõ pillanatban történõ kihagyása és játékosai támadásban mutatott kevés aktivitása miatt.

"Egy energiával teli, versenyképes összecsapás volt, amire számítottunk is" - foglalta össze Sir Alex. "Nem volt sok esély a gólra. David de Gea talán csak egyet védett egész meccsen. Csalódottak vagyunk, mert õszintén szólva egyszer sem teszteltük a kapusukat. A beadásaink pocsékra sikerültek."

"A City több fenyegetést jelentett, mint mi, egyszerûen azért, mert többet voltak a tizenhatosunk elõtt. A meccs egyes részein kontrolláltuk a játékot, de nem eléggé ahhoz, hogy komoly kárt okozzunk."

"Ha ezen a szinten egy pontrúgást követõen kapott góllal buksz egy meccset 1-0-ra, csak magadat hibáztathatod. Nagyon rosszkor kaptuk a gólt, mert igazság szerint nem is történt semmi érdemleges az elsõ félidõ végén."

Az öt középpályással felálló United jól kezdett és a City nehezen tudott bármit is kezdeni azzal, hogy olykor 8-9 játékos is a labda mögött volt a vendégeknél.

"Elég jól kezdtünk, úgy 10-15 percig labdabirtoklásunk jó volt és lehetõséget teremtettünk a tizenhatosuk elõtt."

"De ahogy telt az idõ, semmi nem történt. Sokat tartották a labdát a tizenhatosunk elõtt, de igazán semmit sem csináltak. Aztán kaptak egy szögletet és gólt szereztek. Nagyon rosszkor jött a gól."

 


A pályán nem sok esemény történt, annál több a technikai zónában, ahol Sir Alex "õszinte eszmecserét" folyattott Roberto Mancinivel.

"Egész meccsen piszkálta a játékvezetõt, a negyedik játékvezetõt és a partjelzõt is" - folytatta a menedzser. "Abban a percben is ezt tette, amikor lementem a pálya mellé. Máskor is panaszkodott a játékvezetõkre, de ma este egy rossz szava nem lehetett."

Végül azonban Mancini mosolyoghatott, miután a tabella élén találta csapatát.

"Igen, most õk vannak elõnyös helyzetben. Csak meg kell nyerniük két meccset [a Newcastle ellen idegenben és a QPR ellen otthon]. De nincs még vége, amíg vannak meccsek, addig természetesen nincs vége. Ugyanannyi pontunk van, bár nyolccal jobb a gólarányuk, ami azonban nagy elõny a szezon ezen szakaszában."

"Úgy vélem, az elõzõ vasárnapi mérkõzés volt igazán rossz eredmény számunkra az Everton ellen."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!