Fiatalok kölcsönbe kerülhetnek

Sir Alex Ferguson megerõsítette, több fiatal, a tartalékoknál sikeres tehetség a következõ szezont kölcsönben, más csapatnál kezdi meg.


A 2011-es FA Youth Cupot megnyerõ csapat számos tagja idén már Warren Joyce csapatánál folytatta a fejlõdést, a csapat végül megnyerte a bajnokságot már mérkõzésekkel a szezon befejezése elõtt.

Mindez azt jelenti, olyan játékosok, mint Will és Michael Keane, valamint a csapatkapitány Davide Petrucci ideiglenesen elhagyhatják a klubot és máshol ízlelhetik meg az elsõ csapat adta játéklehetõséget.

"Lesznek páran [akik kölcsönbe mennek]" - nyilatkozta a menedzser az Inside United legfrissebb számának.

 

"Mindig így teszünk. Most is 8-9 játékosunk van kölcsönben, többek között Robbie Brady, Scott Wootton, Joshua King és John Cofie. Nemrégiben megnéztem Oliver Norwoodot a Coventry Citynél, ahol igazi sztárrá vált."


"Néhányan a következõ szezonban is kölcsönbe mennek, mint a két Keane-testvér, Tom Thorpe, Davide Petrucci, Zeki Fryers és Matty James, aki másfél évet hagyott ki, de visszatért és jól játszik a tartalékoknál."

 

"Marnick Vermijl valószínûleg egy évet még itt marad."

 


Sir Alexet lenyûgözte a fiatalok fejlõdése és a jelenlegi akadémiai csapatot is mélyebben áttekintette.

 "Néhány igen fantasztikus fiatal játékosunk van: [Jesse] Lingard, [Larnell] Cole, a két Keane, Petrucci, Fryers, Vermijl, [Ryan] Tunnicliffe, Thorpe" - folytatta a menedzser.

"Abból a csapatból, mely tavaly megnyerte az ifjúsági FA Kupát, heten az elsõ csapatban is pályára léptek a szezon különbözõ szakaszában: [Paul] Pogba, [Ravel] Morrison, Fryers, Cole, Lingard és a két Keane."

 "Ez egy jó csoportja a játékosoknak. A jelenlegi ifi csapat kikapott a kupa elõdöntõjében, de csak három olyan játékos volt ott, akik másodévesek, míg a Chelsea-nél [a kupa elõdöntõ ellenfél] mindenki második évét töltötte a csapatban. Nagyobb, erõsebb csapat voltak. Nyolc elsõ éves játékosunk volt és például a bal oldali belsõ védõnk, Nicolas Ioannou még csak 16 éves. Úgyhogy nem okoztak csalódást."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!