Manchester United 2-0 Swansea City

Két gólos gyõzelemmel búcsúzott az Old Traffordtól a Manchester United ebben a szezonban és bár matematikailag még esélye van a bajnoki címre, elég kicsi az esélye, hogy a Manchester City az utolsó fordulóban otthon botlik a QPR-ral szemben.


Úgy lépett pályára a Manchester United, hogy a riválisa rangadót nyert idegenben, ezzel három pontra elhúzott a Vörös Ördögöktõl, ráadásul a gólkülönbsége tízzel jobb volt, mint Sir Alex csapatának.

Végül pontban sikerült utolérni a Man Cityt, de a két csapat közötti gólkülönbség semmit nem változott a forduló elõtti állapothoz képest.

A csapatok:

United: De Gea - Jones, Smalling, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Scholes, Young - Rooney, Hernandez
Cserék: Amos, Berbatov, Giggs, Park, Nani, Rafael Da Silva, Cleverley.

Swansea: Vorm - Rangel, Caulker, Williams, Taylor - Allen, Gower - Dyer, Sigurdsson, Sinclair - Graham.
Cserék: Tremmel, Tate, Britton, Routledge, Monk, McEachran, Moore.

A Uniteden az elejétõl látszott, megpróbálnak javítani gólarányukon, ennek tudatában mentek elõre, nem hagyva kibontakozni a Swansea csapatát, amely ahhoz volt hozzászokva, hogy sokat van nála a labda, azonban most ezt nem sikerült igazán kivitelezni a találkozó elsõ felében.

Ám a gólok csak nem akartak jönni, bár helyzetek voltak, a befejezések pontatlanra sikerültek. Majd fél óra kellett, mire aztán megtört a Swansea. Valencia verte meg nagyon védõjét, lefutott az alapvonalig, majd okosan visszatette a labdát az üresen álló Carrickhez, aki 13 méterrõl kapura lõtt, ám a lövésbe Scholes még sarokkal beleért, így jutott a labda a hálóba, 1-0 a hazaiaknak.

 


Egy perc múlva jöhetett volna a második. Valencia két védõ között passzolt üres területre, ahova Carrick érkezett. A középpályás középre lõtte a labdát, Hernandez sarokkal akarta kapura helyezni azt, de a játékszer végül elkerülte Vorm hálóját.

Pár perccel késõbb ismét a mexikói elõtt adódott óriási ziccer. Young tekert kapu elé, Scholes még csúsztatott egyet a labdán, így Hernandezhez került, aki 3 méterrõl, a kapu torkából fölé bólintott.

Majd egy Rooney lövés szállt mellé, majd Jones próbálkozását védte Vorm, ám a 41. percben már tehetetlen volt a holland kapus.

Az ellenfél tizenhatosa elõtt szerzett labdát a United, Scholes szélrõl remekül játszotta meg Rooneyt, aki 14 méterrõl tüzelt, a labda azonban levágódott egy védõrõl. Young csapott le rá és kiválóan csavart a hosszú alsóba, ezzel már 2-0. 

 


Szünetig nem változott az eredmény, bár ha a Vörös Ördögök helyzetkihasználása jobb lett volna, már a 3-4 gólos elõny sem lett volna irreális.

Fordulás után kicsit bátrabb Swansea-t láthattunk, akik többet birtokolták a labdát az ellenfél térfelén, mint a szünet elõtt.

Szögletig is eljutottak, ám ebbõl is inkább a United veszélyeztetett. Ugyanis szemet gyönyörködtetõ kontrát vezettek végig Rooneyék egy vendég sarokrúgásból indulva. A kivágott labdát Hernandez jól szelídítette meg és játszotta Rooneyhoz, aki indította Valenciát. A szélsõ elrobogott jobb oldalon, majd visszapasszolt az angol catárnak, aki egybõl átjátszotta a labdát a másik oldalra, ám Young elõl Dyer még menteni tudott, így nem lett gól a támadásból.

Egy óra kellett ahhoz, hogy igazán nagy vendég helyzetet lássunk. Allen lõtt távolról a 60. percben, a lövésbe Graham még beleért, így irányt változtatott a labda, ám De Gea visszaért és végül nagyot mentve összeszedte azt. Azonnal válaszolt a United, Evra beadásába Hernandez csúsztatott bele, így jutott Valenciáig a labda, a lövését azonban blokkolta Taylor.

A 74. percben Valencia-Carrick passzok után Rooney kapott labdát, ám nagy helyzetben nem talált kaput.

Rengeteg szögletet lõhetett a hazai csapat, ám ezekbõl nem nagyon volt veszélyes, bár a találkozó vége felé azért volt pár kaput eltaláló fejes sarokrúgások után, de újabb gólt már nem sikerült szerezni.

A 89. percben a cserék pillanata jött el, amikor Berbatov remek labdát ívelt Cleverley elé, ám a fiatal középpályás csúszva nem tudott erõsen kapura lõni, ez is kimaradt.

Gól már nem esett, maradt tehát a City 8 gólos elõnye a gólarányt tekintve. Egy találkozó van hátra minden csapat számára, vajon lesz még fordulat a bajnokságban? Látva az idei sorozatot, még akár ez is benne lehet. Micsoda szezon lenne ez úgy?!


Premier League, 37. forduló
Manchester United 2-0 Swansea City
Old Trafford, 75498 nézõ

Vezette: Chris Foy

United: De Gea - Jones, Smalling, Ferdinand(Rafael 88.), Evra - Valencia, Carrick, Scholes(Cleverley 68.), Young - Rooney(Berbatov 79.), Hernandez
Nem használt cserék: Amos, Giggs, Park, Nani

Swansea: Vorm - Rangel, Caulker(Tate 90.), Williams, Taylor - Allen, Gower(Britton 46.) - Dyer(Moore 71.), Sigurdsson, Sinclair - Graham.
Nem használt cserék: Tremmel, Routledge, Monk, McEachran

Gólszerzõ: Scholes 28', Young 41'

Sárga lap: Rooney

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Ashley Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!