Ferguson: az ügynökök kemény diók tudnak lenni

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson elismerte: egyes játékosügynökök néha igen kemény diónak bizonyulnak a tárgyalások során.


Ferguson és a vezetõség (valamint a szurkolók is - a szerk.) zûrzavaros héten vannak túl. Wayne Rooney aláírta új, 5 éves szerzõdését alig néhány nappal az után, hogy bejelentette hajthatatlan távozási szándékát.

 

Rooney új szerzõdésén egyes találgatások szerint legalább heti 160.000 ezer fontos fizetés szerepel, de Ferguson elárulta, hogy legtöbbször nem a játékosokkal, hanem ügynökeikkel nehéz megállapodni a pénzügyekrõl.

 

„A játékosokkal nincs probléma. Néhány ügynök tud nagyon kemény dió lenni.” – mondta el.

 

„Ez mindig is így volt a Unitednél, és így is marad, mindig akadnak problémák, amelyeket kezelni kell. Ha a legjobb játékosaid a szerzõdésük vége felé járnak, tenned kell valamit hogy hosszabbíts velük.”

 

„Ugyan ez van az ügynökökkel is. A mai világban már velük is meg kell alkudni, ami gyakran nehéz.”

 

Habár Ferguson nem nevezett meg név szerint egyetlen ügynököt sem, feltehetõleg Rooney ügynökére, Paul Stretfordra célzott, aki 18 éves kora óta képviseli a játékost, és most is kulcsszerepe volt az új, sokkal kedvezõbb szerzõdés megkötésében.

 

 

Stretford volt, aki elõször informálta David Gillt, a Manchester United ügyvezetõ igazgatóját arról, hogy Rooney augusztustól nem kíván tovább az Old Traffordon szerepelni.

 

Miután Ferguson mindkettõjükkel beszélt a szerda esti BL mérkõzés elõtt és után is, sikerült meggyõznie a játékost a maradásról. Rooney  ezt követõen rögtön felkérte Stretfordot a tárgyalások elõkészítésére, majd pénteken alá is írta új szerzõdését.

 

 

A United veterán védõje, Gary Neville örül Rooney döntésének, és úgy véli, a csatár hamarosan újra a csapat egyik legjobbja lehet.

 

 „Végül minden a legjobban alakult Wayne számára az élete és karrierje szempontjából.  Jó döntést hozott.”  mondta Neville.

 

„A klubnak sikerült megtartani egy nagyszerû játékost, aki hétrõl hétre keményen dolgozik a csapat sikeréért.”

 

„Idõbe fog telni, amíg leülepednek a dolgok és Wayne túlteszi magát a történteken, de utána folytatni fogja szenzációs karrierjét az Old Traffordon, és trófeákat fog nyerni.”

 

BBC Sport

 


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!