Fanatics League a Fifa 12-ben

Végéhez ért a ManUtdFanatics.hu keretein belül meghirdetett Fanatics League, amelyet Fifa 12-vel játszottak le a résztvevõk.


A döntõbe végül a két fõszervezõ, Réven és matee jutott be, amelyet végül a Chelsea drukker matee nyert meg, így most a vele készült interjút olvashatjátok:

Ki volt a legkönnyebb, illetve a legnehezebb ellenfeled?
A döntõbeli vetélytársammal, Révennel voltak a legnehezebb meccseim. A játékstílusa eléggé megnehezíti a kibontakozásomat, mindig is nagyon szoros meccseket játszottunk, változó eredményekkel. De QWERT(ftc67) is remekül játszott, sokszor csak Fortunának köszönhettem, hogy nem kaptam gólt.

Van e konkrét taktikád? Vagy amelyik csapattal vagy, mindig a hozzárendelt taktikát választod?
A taktikámat, felállásomat mindig az adott csapathoz igazítom. Szeretek játszani a brazil válogatottal, mert nagyon sok gyors játékosuk van(Hulk, Neymar, Dani Alves, Pato), remek csapat a kontrajátékra. Emellett kedvelem a spanyol és portugál válogatottat, a Portót vagy éppen a Chelsea-t, amely csapatoknál sokkal inkább a labdatartásra, sok passzra és kevésbé a gyorsaságra törekszem.

Mióta vagy Chelsea szurkoló?
Focit kb. a 2002-es vb elõtt kezdtem el nézni, azon belül is az angol bajnokság stílusa fogott meg. Nagyon tetszett az franciákkal teletûzdelt Arsenal játéka is, de végül a Chelsea csapatát "választottam". Terry, Desailly, Wise, Zola, Hasselbaink, Gudjohnsen, Di Matteo féle legendás együttes egyszerûen lenyûgözõ volt.

Tetszett ez a Fanatics bajnokság?
Igen, eleinte csak néhány meccset toltunk Révennel, aztán kitaláltuk milyen jó lenne szervezni egy Fanatics League-t is. Jó dolognak tartom, hogy különbözõ csapatnak szorító drukkerek tudnak egymással kultúráltan beszélgetni, illetve jelen esetben játszani. :)

 


Kinek a játékstílusa az, ami a legjobban tetszik neked?
Nehéz kérdés, mindenkinek megvannak a maga erõsségei, hátrányai. QWERT és az én stílusom eléggé hasonló, ezért is játszottunk olyan szoros elõdöntõket. Réven remekül építi fel a támadásait, sok passzal operál, és keményen támad le, ellene szinte csak kontrákkal lehet keresnivalónk. DonnieDarko pedig kíméletlen a kapu elõtt, sajnos a csapatválasztása nem sikerült a legjobban.

Mi a Fifában az ars poetica-d?
Eleinte biztonsági játékot játszok, felmérem mit tud az ellenfelem, utána pedig, ha látom, hogy sebezhetõ, elkezdek támadni, ha nincs meg a gyenge pontja, akkor kicsit visszább veszek, hagyom, hogy õ domináljon. Az elsõ gólt ha sikerül megszereznem, nem "ülök rá" az eredményre, hanem megyek a másodikért. Kétgólós elõnynél szoktam felállást változtatni, kicsit megerõsítem a középpályát és türelmes labdajáratásba kezdek vagy éppen hárítom az ellenfél rohamait. Hátrányban pedig értelemszerûen, kicsit feljebb tolom a védekezésemet, a csapatmentalitást "Attackingra" vagy "Ultra attackingra" állítom, esetenként behozok egy újabb támadót a gólszerzés érdekében.

Hogy látod a Fanatics Team-et? Milyen pozícióban játszanál?
Leginkább a csatár mögött, amolyan árnyékékként vagy támadó középpályásként szoktam. Persze a karakteremre ráférne még bõven egy kis skill-fejlesztés. :D

Mi a titok, hogy kell nyerni a Fifa 12-ben?
Türelmesen kell játszani.

Mióta játszol Fifa játékokkal?
Az elsõ Fifám még a 2003-as kiadás volt, azóta 1-2 verzió kihagyásával mindegyikkel játszottam többet-kevesebbet.

Mi a kedvenc felállásod?
3-4-3. Ezzel tudom uralni a pálya közepét, és a védekezéssel sincs gond, köszönhetõen a 2 védekezõbb felfogású középpályásnak. Elöl pedig 1 támadó középpályás, 2 szélsõ és 1 csatár felelõs a gólszerzésért.

Ki a kedvenc játékosod a játékban és a való világban?
A játékban szeretem a gyors, jól lövõ játékosokat, ezért legyen mondjuk Cristiano Ronaldo. A készítõk kicsit felturbózták a képességeit, ezért nem jelent nagy gondot gólt szerezni vele. :D A valóságban Fernando Torres a kedvencem. Akkor kedveltem meg, mikor még az Atléticóban játszott. Utána sajnos az egyik általam legjobban utált csapatba szerzõdött, de akkoriban sok Pool meccset néztem, csak miatta. Múlt télen érthetõen nagyon boldog voltam, mikor Londonban kötött ki. Az elsõ fél-egy éve nem sikerült valami jól, de a munkamorálja ekkortájt is nagyon tetszett. Idén pedig kezdi visszanyerni a régi formáját.


Köszönjük mindenki részvételét és amennyiben ismét lesz ilyen bajnokság, mindenkit várunk egy újabb megmérettetésre!

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!