Amos türelme kifizetõdésében reménykedik

Ben Amos eltökélt, hogy megsokszorozza eddigi egyetlen pályára lépését a Premier Leagueben a Manchester United színeiben, de elismeri, hogy valószínûleg ehhez ki kell várnia a maga idejét.


A 21 éves kapus a januári, Stoke City elleni hazai bajnokin mutatkozhatott be felnõtt szinten a Manchester Unitednél, miután abban az idõben Sir Alex Ferguson opciói a kapusposzton sérülések miatt eléggé korlátozottak voltak.

 

Amos bíztató produkcióval rukkolt elõ a Fazekasok ellen, és most abban reménykedik, hogy a jövõben még több lehetõsége lesz arra az Old Traffordon, hogy bizonyítsa képességeit.

 

"A szezon nagy részében türelmesnek kellett lennem, és végül be is mutatkozhattam a csapatban, úgyhogy úgy éreztem, hogy megérte a várakozás" - kezdte a Sky Sportsnak, a Manchester United hivatalos utazási partnere, a Thomas Cook által szervezett rendezvényen.

 

"Természetesen szeretnék többet játszani, de jelen pillanatban csak arra koncentrálok, hogy mindig a tõlem telhetõ legjobb teljesítményt nyújtsam az edzéseken, és remélhetõleg egy idõ után majd a lehetõségek se maradnak el."

 

"Ez a kezdet. Úgy érzem, hogy elég jó vagyok ahhoz, hogy ezen a szinten játszak. Minden csak arról szól, hogy megkapom-e a kellõ mennyiségû lehetõséget a bizonyításra. David (de Gea) a szezon elején került hozzánk, és az utóbbi idõben nagyon jól teljesít, így amíg nyerünk a mérkõzéseken, addig türelmes leszek, és mindent megfogok tenni azért, hogy megváltoztassam a jelenleg is érvényben lévõ helyzetet. Aztán majd meglátjuk, miként alakulnak a dolgok."

 

A saját nevelésû kapuvédõ maximálisan tisztában van vele, hogy mekkora versenyhelyzet van a Vörös Ördögöknél a kapusposzton, ugyanis David de Gea és Anders Lindegaard személyében két huszas éveiben járó kapus van elõtte a sorban, akik már mind bizonyítottak a legmagasabb szinteken is.

 

 

"Soha nem lehet tudni, mi történik a futballban. Láthattuk a bemutatkozásom kapcsán is, hogy bármi elõfordulhat. Ha sorozatban tudnék védeni a mérkõzéseken, és bizonyítani tudnék, akkor csak rajtam múlna hogy kiharcoljam azt, hogy a menedzser ne hagyjon ki a csapatból" - tette hozzá.

 

"Õk két nagyon jó kapus. Jó bajtársias viszony van köztünk az edzéseken, mindig megy egymás ugratása, ha valahova repülünk a csapattal, és jó barátok is vagyunk. Nagyszerû velük dolgozni, és mindig nagyon egészséges versengés van köztünk. Mi egymást húzzuk az egyre jobb teljesítmény elérése felé."

 

Amos természetesen annak is tudatában van, hogy szemben a mezõnyjátékosokkal, a kapusoknak sokkal türelmesebbnek kell lenniük, míg eljön az õ idejük.

 

"Mikor Edwin van der Sar még a klubnál volt, azt mesélte nekem, hogy 23 éves koráig nem sikerült magát beverekednie az Ajax felnõtt csapatába, ez pedig számomra egy kicsit más perspektívába helyezte azt a tényt, hogy 40 éves korában vonult vissza. Ez része ennek a szakmának, és idõnként elég frusztráló tud lenni, de türelmesnek kell lennem."

 

Az angol U21-es válogatott portás már játszott kölcsönben a Peterborough, a Molde és az Oldham együtteseiben is, és elárulta, hogy ha segítené további fejlõdését, és hosszú távú céljai elérését, akkor újra belevágna egy kölcsönkalandba.

 

"Ez egy olyan dolog, amit át fogok gondolni a következõ szezon kezdetén. Remélhetõleg én is ott lehetek a United túrájára utazó keretben, és játszhatok is, aztán le kell ülnöm Sir Alex Fergusonnal, és a kapusedzõvel, Eric Steele-lel, hogy átgondoljuk, mi lenne a legjobb számomra. Aztán a végén majd kiderül, hogy mi lesz a sorsom."

 

"Az edzéseken is rengeteg mindenben lehet még fejlõdni. De a legtöbb tapasztalatot a meccseken szerezheti meg egy játékos, különösen azokon, ahol nagy nyomás nehezedik az ember vállára. Ez az, amiben elõrébb kell lépnem, de ezt egyensúlyba kell hoznom azzal, ami még elõttem áll a Unitednél."

 

Amosnak nem kell túl messzire tekintenie inspirációért, miután az Old Trafford szamárlétráját megjárva ma már olyan egykori akadémisták alkotják a United csapatának gerincét, mint Jonny Evans, Danny Welbeck, vagy Tom Cleverley, akik bizonyították, hogy lehetséges a klubon belülrõl is feltörni a felnõttek közé, és fontos szerep hárulhat az ilyen játékosokra a Premier League óriásklubjánál is.

 

"A Man United ezt már évtizedek óta bizonyítja. Amikor látja az ember, hogy a játékosok egy kis csoportjának sikerült mindez, akkor az önbizalmat ad a többi akadémistának is, hogy nekik is sikerülhet."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!