United archívum: Andy Cole

A Manchester United hivatalos magazinjában keresgélve elérkeztünk 1997 márciusában Andy Cole-hoz.


Ebben az idõben a csatár épp a sajtó kereszttüzében állt sérülései miatt. Egy nagyon õszinte és tanulságos interjút halhatunk most tõle errõl az idõszakról.
 
Hogyan viselted, hogy nem sokkal felépülésed után a tüdõgyulladásból, eltört a lábad?
Borzasztóan frusztrált. Alig vártam, hogy felépüljek és visszanyerjem az erõnlétem, erre eltört a bokám. Borzalmas érzés volt, hogy ilyen sok idõt kellett kihagynom.
 
Súlyos volt a tüdõgyulladásod?
Igen, kétoldali. Nem tudom, hogy szedhettem össze a nyár közepén, de az orvosom azt mondta, hogy ez bármikor elõfordulhat bárkivel.
 
Aztán eltört a lábad...
Nagyon csalódott voltam. Csak kívülrõl nézhettem ahogy a srácok megnyerik abajnokságot. Ott ültem és azt gondoltam magamban: Nem tudnátok várni egy kicsit az ünnepléssel, hogy én is veletek mulathassak?
 
Beszéltél Neil Ruddockkal, (aki két helyen törte el Cole lábát) az incidens óta?
Nem.
 
Milyen érzésekkel gondolsz most rá?
Ugyanolyanokkal mint ezelõtt, semmi sem változott.
 
Nehéz volt az elmúlt szezon?
Határozottan. Nehéz volt. Amikor idekerültem minden jól ment és most, hogy elvesztettük a bajnokságot az emberek azt mondják, azért történt mert Andy Cole nem lõtt elég gólt. Ez nagyon bántott engem és egyfolytában azon törtem magam, hogy vajon igazuk lehet. Most az a legfontosabb hogy vigyázzak magamra, nehogy újabb sérülés érjen és tudjam a maximumot hozni. 
 
És most úgy érzed, ebben a szezonban a góljaid ellenére sem sikerült visszanyerned a bizalmat?
Igen, hiába lõttem sok gólt, nem igazán ismerik el a teljesítményem.
 
A rajongókra gondolsz?
Vannak néhányan akik azt mondják, nincs helyem az Old Traffordon. Persze a sajtó is állandóan az eladásomról cikkezett, de voltak akik kitartottak mellettem és a klub is mellettem állt.
 
Milyen a viszonyod Eric Cantonával?
Minden rendben. Nincs köztünk rivalizálás. Tudom arra gondolsz, hogy esetleg frusztrál a teljesítménye, de ez nem így van. Mindenki láthatja, hogy jól megértjük egymást.
 
Mit gondolsz a stílusáról?
Õ mindenhol remek a pályán, ugyan nem szeret egyedül elõl lenni, de egy fantasztikus játékos, aki minden helyzetben remekül megállja a helyét.
 
És aztán jött ezen a nyáron az Alan Shearer pletyka...
Hát igen. Még a csapból is ez folyt. Mindenhol ezt lehetett hallani. "Shearer a Unitedbe tart", "Shearer a Unitedbe tart". Épp nyaraltam, de egyáltalán nem élveztem, mert állandóan az járt a fejembe, hogy még nem lehet vége. Még nem bizonyítottam. Nagyon féltettem a helyem. 
 
 
Nem beszéltél errõl Sir Alex-szel?
De beszéltünk róla. És azt mondta, ha jönne is Shearer, az semmiképpen nem jelenti azt, hogy nekem mennem kell. Persze ez megnyugtatott egy kicsit, de nem éreztem sokkal jobban magam, mivel úgy nagyon kevés szerep jutott volna nekem. 
 
Gondoltál arra ekkor, hogy eligazolsz?
Soha nem gondoltam ilyesmire. Persze a Shearer érkezésével kapcsolatos pletykákkal, azonnal szárnyra kaptak olyanok is, hogy: "Andy Cole az Evertonhoz igazol, Andy Cole az Aston Villahoz megy".
 
Tudsz olyanról, hogy valamelyik klub ajánlatot tett érted?
Nem tudok semmi ilyenrõl és nem is érdekel. A szerzõdésem jelenleg 3 évig a Unitedhez köt, és ezalatt be akarom bizonyítani, hogy nekem itt a helyem.
 
Ha láttál ezzel kapcsolatos híreket az újságban elolvastad, vagy átugrottál rajta?
Voltam olyan hülye, hogy elolvastam õket, és nagyon idegesítettek. De tanultam a hibámból és idén már egyáltalán nem olvasom a pletykalapokat.
 
Mi segített abban, hogy megbirkózz a rád nehezedõ nyomással?

A családom és a hitem. Olvasgattam a Bibliát. Nagyon el voltam keseredve, de megszületett a kisfiam és ez nagy erõt adott nekem, hogy túl tudjak lépni a nehézségeken. Rájöttem, hogy vannak sokkal fontosabb dolgok az életben, mint a futball.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!