Fergie a védelem teljesítményét állandósítaná

Sir Alex Ferguson reményei szerint a védelem Stoke City ellen nyújtott produkciója lesz a mérce a szezon hátra lévõ részében.


Bár a Manchester United ebben a szezonban még nem talált legyõzõre, eredményeiket számos védelmi hiba miatt elszalasztott pont csúfítják, amelyek okán, már 12 kapott gólnál járnak a Premier Leagueben.

 

Bizakodásra ad azonban okot, hogy legutóbbi 5 mérkõzésükbõl három alkalommal kapott gól nélkül húzták ki, nagyban köszönhetõen Rio Ferdinand visszatérésnek a védelem tengelyébe.

 

Ferdinand, és a csapatkapitány, Nemanja Vidic együtt ismét áthatolhatatlan falként magasodtak az amúgy fizikális játékot képviselõ, és a levegõben igen veszélyes Stoke City elõtt, remek teljesítményük pedig nem marad dicséret nélkül menedzserük, Sir Alex Ferguson részérõl.

 

 

"Nem számít, mikor játszol itt, mindig nagyon nehéz dolgod van" - mondta a United menedzsere a Stoke Citynél való vendégeskedésrõl.

 

"Ez az egyik legnehezebb idegenbeli mérkõzés a bajnokságban. Mindig lelkesek, és motiváltak, bárki ellen játszanak."

 

"Azonban mindkét belsõ védõnk fejtörést okozott nekik. Rio és Nemanja fantasztikusak, de tényleg fantasztikusak voltak."

 

"Nagyon fontos a jó védekezés ellenük, mert rengeteg veszélyt jelentenek pontrúgásokból és bedobásokból. Rengetegszer végezhettek el szabadrúgást, ezeket pedig nagyon fontos, hogy jól kivédekezzük."

 

"Ez nagyon jól sikerült nekünk, és ha így tudnánk védekezni a szezon hátralévõ részében, akkor hasonló eltökéltség mellett végre a saját javunkra tudnánk eldönteni az olyan mérkõzéseket, amiken eddig ez nem sikerült."

 

Két középhátvédje lehet hogy nehezebb feladatok elé nézett volna a második félidõben a Britannia Stadiumban, ha Gary Nevillenek nincs szerencséje, és megkapja jogosnak vélhetõ második sárgalapját. Ferguson le is cserélte a jobb bekket, amely bizarr körülményeit most meg is magyarázza.

 

Neville egy sárgalappal a tarsolyában az elsõ játékrész végén egyértelmûen lapot érõ módon szabálytalankodott Matthew Etheringtonnal, Andre Marriner azonban mérlegelt, és a szurkolók füttykoncertje mellett nem küldte azonnal zuhanyozni a Manchester United egykori csapatkapitányát.

 

Szinte mindenki biztosra vette, hogy Sir Alex Ferguson a második félidõre lecseréli Nevillet, azonban sokak meglepetésére megjelent a kezdés elõtt a pályán, de aztán még a kezdõ sípszó elõtt lekapta a pályáról Ferguson, Neville nagy értetlenkedése mellett, és Wes Brownt küldte fel a pályára.

 

Az eset kapcsán nem csak a játékos húzta össze szemöldökeit, azonban a skót menedzser szerint a pályafutása 600. hivatalos mérkõzését játszó Nevillet elõször azért hagyta fel a pályán, mert akart adni öt percet Wes Brown számára, hogy bemelegíthessen, de aztán meggondolta magát.

 

"A bíró egyértelmûen közölte Gary Nevillel, hogy még egy szabálytalanság és kiállítja. Én ezt pedig megértettem" - tette hozzá.

 

"Csak pár percet akartam adni Wes Brownnak, hogy bemelegíthessen, de amikor kijöttem az öltözõbõl, Wes mondta, hogy õ már készen áll. Így úgy gondoltam, Gary legalább kap egy kis tapszot a szurkolóktól - az õ szurkolóiktól!" 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!