Ferguson, egy utolsó fricska

A Manchester United menedzsere visszavág Roberto Mancini legutóbbi nyilatkozataira, amivel megpróbált nyomást gyakorolni a Unitedre. Sir Alex Ferguson ugyanis figyelmezteti a Cityt, ha innen elveszítik a mérkõzést, az "óriási kudarc" lesz a számukra.


A városi riválisok harca vasárnap érkezik el legutolsó állomásához, és a City egyelõre csak jobb gólarányával áll az élen. A városi riválisok viszont nem csak a pályán harcolnak, hanem a médián keresztül is megpróbalnak nyomást gyakorolni ellenfelükre.

 
Attól, hogy a City 44 év után elõször megnyerje a bajnokságot, már csak egyetlen akadály választja el õket, még pedig a holnapi mérkõzés a QPR csapata ellen.
 
Ferguson elismerte, hogy butaság lenne abban reménykedni, hogy a City nem fog mindent megtenni a gyõzelemért, de egyben figyelmeztette is városi riválisait, ha ebbõl a helyzetbõl mégsem sikerül megnyerniük a bajnokságot, akkor a zajos szomszédok súlyosan aláássák a beléjük vetett bizalmat.
 
"A Citynek hosszú évek óta elõször megvan arra az esélye, hogy megnyerje a bajnokságot. Viszont ez egy óriási kihívás a számukra, mert ha ennyi év után ilyen közel kerültek a bajnoki címhez hatalmas csalódást okoznának, ha mégsem tudnának gyõzni."
 
"A City eddig még nem tapasztalhatta meg, hogy milyen óriási hatással van a média a közvéleményre, amikor egy élen álló csapat hibázik. Persze mindkét klub ki van téve a média támadásainak, de ha ennyi idõ után ilyen közel kerül a trófeához, sokkal nagyobb csalódást okoz majd, és jobban ki lesz téve a támadásoknak, mint a United."
 
Ferguson azonban elismerte, óriási elõrelépést tenne a City, ha el tudnák hódítani idén a címet. Sir Alex szerint, ha a Citynek sikerül megnyernie a bajnokságot, akkor megtérülhet Roberto Mancini nagyarányú költekezése, viszont ha mégsem, akkor óriási kudarcot könyvelhet el a Kékek menedzsere.  
 
 
"Megnyerni egy bajnokságsorozatot egyáltalán nem könnyû feladat. Sokan alábecsülik az ezzel járó hosszú és nehéz munkát."
 
"Mancini sok pénzt költött arra, hogy megvásároljon jó néhány remek játékost, de ezzel hatalmas felelõsséget vett a vállára." 
 
"A menedzseren van mindig a legnagyobb felelõsség, hogy gyõzelemre vigye a csapatát, ha ez sikerül, a csapaté a dicsõség, viszont ha nem, akkor az edzõé a kritika."
 
"A mai világban nagyon nehéz megfelelni a kihívásoknak, mindenesetre, ha most ez Mancininak sikerül, hatalmas elõrelépést jelent majd. Viszont ha mégsem, akkor éppen akkora kudarcra számíthat. "
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!