Sir Alex a középpályáról

Sir Alex Ferguson arra reagált, hogy egyesek azt tanácsolták neki, nyáron keressen egy védekezõ középpályást.


A Manchester United menedzsere elmondta, soha nem alkalmazott olyan játékost, aki egy konkrét területre specializálódott volna és a korábbi Arsenal, jelenleg Barcelona játékost, Cesc Fabregast hozta fel példaként, miszerint középen nem a nagy romboló játékosok a leghatékonyabbak.

"Ha megnézed a példákat, Fabregas volt az egyik legjobb középpályás Angliában öt évig, de nem egy nagy srác és nem is védekezõ középpályás volt" - mondta Sir Alex. "Támadó játékos volt. Xavi és Iniesta is kistermetû játékosok - nem nevezhetjük õket sem védekezõ játékosoknak."

"Nem hiszem, hogy amióta én itt vagyok, lett volna védekezõ középpályásunk. Soha nem volt védekezõ középpályásunk."

"Roy Keane-nel megpróbáltuk, hogy ezt tegye, de nem tudta megcsinálni. Olyat kellett játszania, amit maga is tud, szóval nem volt nekem védekezõ középpályásom 25 év alatt. Miért kellene most ebben gondolkoznom?"


Ami a középpálya opcióját illeti, Sir Alex arra számít, hogy Michael Carrick egy kiváló egyéni pályát épít fel és az elkövetkezendõ évek során méginkább kivirágzik majd a fokozódó felelõsség miatt.

 


"Úgy gondolom, ez a szezon volt Michael Carrick legjobb szezonja a klubnál" - folytatta Ferguson. "Nagyon bízom abban, hogy olyan tekintélye lesz, amivel a következõ 2-3 évben is megfelelõ helyen lesz a csapatunkban. Fontos szerepe lesz Michaelnek, hogy helyettesítse Paul Scholest."

"Mindig úgy gondolom, hogy lassan kezdi a szezont, de amint elkezdtük Scholesszal összerakni, értelmes kombinációt eredményezett, mivel mindketten képesek arra, hogy kérjék a labdát, majd megjátszák azt. Mindez egy nagyon erõs párost adott a pálya közepén."

"Nem láttam, hogy szétfutották volna õket. A Manchester City ellen õk voltak a legjobb játékosaink."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!