Fergie gratulált a Citynek

Sir Alex Ferguson gratulált a Manchester United városi riválisának, miután azok bajnoki címet szereztek.


A Vörös Ördögök 1-0 arányban legyõzték a Sunderlandet és a találkozó lefújásának pillanatában egyik kezük szinte már a trófeán volt és készen álltak, hogy megünnepeljék 20. bajnoki címüket.

Ám az Etihadban drámai végjátékkal, a hosszabbításban szerzett két gólnak köszönhetõen a City megfordította az eredményt és végül elcsente a címet a United elõl.

Fergusonnak és a Unitednek most azt kell megtervezniük, hogyan fogják visszahódítani jövõre az angol bajnoki címet, miután a Manchester City így felszínre tört.

Az Old Traffordon készek megfelelni ezen kihívásnak és elismerik, a City megérdemelten lett bajnok.

"Volt néhány remek pillanatunk. Háromszor nyertük meg a bajnoki címet az utolsó napon, most is majdnem megcsináltuk" - nyilatkozta Ferguson a Sky Sports-nak.

"Szeretném a Manchester United nevében kifejezni gratulációnkat a szomszédunknak. Fantasztikus eredmény, hogy megnyerték a Premier Leaguet. Ez a világ legnehezebb bajnoksága és aki megnyeri, az megérdemli."

 


Figyelemre méltó befejezése volt ez a bajnokságnak, ám Ferguson ragaszkodott hozzá, soha nem engedte feltételezni, hogy már kézben a cím.

"Soha nem tudhatod. Azt mondtuk a meccs elõtt a srácoknak, koncentráljanak a munkánkra, és ezt is tettük."

"Tudtuk, hogy a szurkolóktól kapunk bizonyos reakciókat, ahogyan azt ma láthattuk is a szurkolóinktól, vagy éppen a Sunderland fanoktól, amikor a City megszerezte harmadik gólját. Csak a saját munkára kell koncentrálni, amit szerintem jól meg is tettünk."

Bár érthetõ a csalódottság, Ferguson szerint ebbõl a szezonból sokat meríthet csapata: "Úgy vélem, minden elismerés megillet minket annak tudatában, mennyi sérültünk volt a szezon során. Nagyon jól megbírkóztunk ezzel."

"A fiatal játékosaink számára a mai történtek kiváló tapasztalatot jelentenek. Közülük öt, hat, hét vagy tíz évig is a Manchester Unitednél lesznek egyesek, akiknek ez egy jó tapasztalat még akkor is, ha az élmény negatív."

"Elfogadjuk a kihívást, jók vagyunk ebben, jó ideje csináljuk már ezt."



 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!