Ferguson és Giggs a legnagyobb

A Barclays Premier League megalakulásának 20. évfordulójára kiírt szavazása szerint Ryan Giggs lett a Premier League történekmének legjobb játékosa, míg Sir Alex Ferguson nyerte el a Premier League történelmének legnagyobb menedzsere díjat.


A walesi játékos az angol bajnokságban egy évvel a Premier League 1992-es magalakulása elõtt debütált, és azóta állandó tagja az angol elsõ osztály bajnokságaiak. A Manchester Uniteddel ez idõ alatt 12 alkalommal sikerült elnyernie a versenysorozat trófeáját.
 
Miután olyan neveket elõzött meg a szavazáson, mint: Dennis Bergkamp, ​​Eric Cantona, Thierry Henry, Roy Keane, Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Alan Shearer, Patrick Vieira és Gianfranco Zola, a 38 éves játékos elárulta, nagyon büszke erre a díjra.
 
 
"Ez egy hatalmas elismerés a számomra" - mondta Giggs a Sky Sports News-nak, a londoni díjátadó gálán.
 
"A Premier League a legizgalmasabb verseny sorozat, fantasztikus csapatokkal és remek játékosokkal. Büszke vagyok arra, hogy a bajnokság megalakulása óta részese lehetek a versenynek."
 
Giggs tisztelettel adózik edzõje, Sir Alex elõtt, aki elnyerte a Premier League történelmének legnagyobb menedzsere díjat.
 
"Õ volt a legnagyobb hatással a karrieremre" - mondta a játékos.
 

"Mikor a Unitedhez kerültem, még csak 13 éves kis srác voltam, de Sir Alex pontosan tudta a nevem, sõt a szüleim nevét is. Az ilyen, és ehhez hasonló apró részletek nagyon nagy hatással voltak rám, a karrierem során végig. Személyes kapcsolatai a játékosokkal megkülönbözteti õt bárki mással szemben és teszi egyúttal a legnagyobbá." 

 

Sir Alex nem tudott résztvenni az eseményem egyéb elfoglaltságai miatt, így a díjat David Gill ügyvezetõ igazgató vette át. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!