Ferdinandot kihagyhatják az angol keretbõl

A Sky Sports értesülései szerint Rio Ferdinandot kihagyja az angol válogatott 2012-es Európa-bajnokságra készülõ keretébõl az újdonsült szövetségi-kapitány, Roy Hodgson.


Hodgson még kinevezésekor elárulta, hogy szeretne beszélni mind a Manchester United védõjével, Rio Ferdinanddal, mind pedig a Chelsea csapatkapitányával, John Terryvel, mielõtt megnevezi 23 fõs végleges keretét az ukrán-lengyel közösrendezésû kontinensviadalra, amely tervezett bejelentése a mai napra várható.

 

A Chelsea védõje ellen bírósági eljárás folyik, amiért még tavaly októberben rasszista kijelentéseket tett Ferdinand öccsére, Antonra a Kékek QPR elleni bajnokiján. Terry mindvégig tagadta a vádakat, és fenntartja ártatlanságát.

 

Széleskörben arra számítottak már korábban is a szakértõk, hogy Roy Hodgsonnak nehéz dolga lesz, ha mindkét játékost szeretné beilleszteni terveibe, hiszen ezzel egyértelmû problémaforrást hozna csapata táborába.

 

 

Ferdinand, aki egykoron angol csapatkapitány is volt, 81 mérkõzésen lépett pályára a válogatott mezében, de a 2010-es dél-afrikai világbajnokság elsõ meccsének elõestéjén elszenvedett térdsérülése óta, amely miatt egyébként kihagyni kényszerült azt a tornát, csak elvétve kapott szerepet a Háromoroszlánosoknál. 

 

Utolsó mérkõzését 2011. júniusában, a Svájc elleni 2-2-re végzõdõ Eb-selejtezõn játszotta, amikor éppen Terry volt a párja a védelem tengelyében.

 

Az egykori West Ham, és Leeds játékost idén is több alkalommal gyötörte múlni nem akaró hátproblémája, ám így is 38 mérkõzésen léphetett pályára a Vörös Ördögök színeiben.

 

Ha a hírek beigazolódnak, akkor az hatalmas csapás lehet Ferdinand számára, aki már kifejezte szándékát, hogy hazája rendelkezésére áll a nyár folyamán, és úgy tudni, hogy a döntésérõl kedden már Roy Hodgson is tájékoztatta.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!