Hodgson magyarázata Rio kihagyására

Roy Hodgson állítása szerint csakis futballszakmai okai voltak annak, hogy Rio Ferdinandot kihagyta a 2012-es Európa-bajnokságra készülõ keretébõl.


Az újdonsült angol szövetségi-kapitánya ma koradélután nevezte meg a nyári kontinensviadalra készülõ 23 fõs keretét, ahol az egyik legszembetûnõbb a Manchester United védõje, Rio Ferdinand kimaradása volt.

 

A 33 éves középhátvéd 81 alkalommal húzhatta magára hazája mezét, és az elmúlt 15 évben állandó tagja volt az aktuális angol kapitányok válogatottjának.

 

Most azonban úgy tûnik, hogy a jelenlegi döntés Ferdinand válogatott karrierének végét jelentheti.

 

Hodgson kijelentette, hogy nagyon nehéz döntést hozott meg, amikor az egykori válogatott csapatkapitány kihagyása mellett voksolt, amely csakis az elmúlt években nyújtott teljesítményén alapult, és reményei szerint Ferdinand elfogadja majd indoklását.

 

 

"Csakis kizárólag futballszakmai döntés született" - kezdte a Sky Sports News HD-nek.

 

"Rio egy olyan férfi, akit mind játékosként, mind pedig emberként tisztelek. Személyesen nem ismerem, de elégszer láttam az elmúlt években ahhoz, hogy felismerjem, milyen remek futballista, és mennyire remek személyiség."

 

"De futballszakmai döntést kellett meghoznom, amely az általam az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményeken alapult. Az a tény pedig, hogy Rio nem játszott túl sokat a világbajnokság óta, a válogatottban tavaly pedig csak egyszer, sokat nyomott a latban.

 

"Ha csak a futballt veszem alapul, akkor olyan játékosokra van szükségem a keretben, mint (Phil) Jones, mert õ segíthet a csapat egyensúlyában, miután Kyle Walkerre nem számíthatok."

 

"Tehát csupán futballszakmai szempontok vezéreltek. Nagyon nehéz telefonhívást kellett megtennem, mert hiszen senki nem szeret csalódást okozni, de remélem, hogy Rio eltudja fogadni a döntésemet, és megérti, hogy a döntésem csak is a futballt vette figyelembe, semmi mást."

 

Hodgson állítása szerint Ferdinand kihagyásában semmilyen szerepet nem játszott az, hogy John Terry, aki egyébként bekerült keretébe, rasszista megnyilvánulásokat tett öccsére, Antonra, amely miatt most bírósági eljárás is folyik ellene.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!