A tartalékok megnyerték a Senior Cupot

Will Keane és Luke Giverin góljával a Manchester United tartalékai megnyerték a Manchester Senior Cupot, ezzel nagyon sikeres évet zártak Warren Joyce fiai.


 A United ötödik olyan mérkõzését játszotta egymás után, amelyen nem kapott gólt és egy hét alatt második trófeájukat emelhették a magasba, miután elõzõ csütörtökön az Aston Villát gyõzték le a bajnoki rájátszás döntõjében.

Az elsõ játékrészben a Vörös Ördögök domináltak és leginkább Robbie Brady próbálkozásai jellemezték ezt a játékrészt. Az ír szélsõ elõször kapu mellé tüzelt, majd miután a másik oldalon Denis Suarez lõtt léc fölé, Brady szabadrúgásból is kísérletezhetett, amivel nagy védésre kényszerítette Eirik Johansen kapust. Ezt követõen az idén a Hull Citynél kölcsönben szerepelt Brady megpróbálta a felsõ sarokba ívelni a labdát, de ez is célt tévesztett.

Így nem volt meglepõ, hogy a 27. percben a United szerzett vezetést. Davide Petrucci szerzett labdát a középpályán és tört az ellenfél kapuja irányába, majd remek labdát adott Will Keane-nek. A kirobbanó kapus még bele tudott érni a gólkirály lövésébe, de megakadályozni nem tudta, hogy az a hálóban kössön ki.

Gai Assulin ritka pillanatainak egyike következett, amikor sikerült kicseleznie Marnick Vermijlt, ám a középre lõtt labdája Michael Keane-en irányt változtatva Ben Amos kezei között landolt. Ám a több akció továbbra is a túlsó kapu elõtt alakult ki. Jesse Lingard lõtt csúnyán mellé azt követõen, hogy a United egy zseniális támadást vezetett szélsebesen, köszönhetõen Petrucci kiváló sarkazásának. Nem sokkal késõbb ismét Lingard volt a középpontban, aki csalódott lehetett, miután lesen állította meg õt a játékvezetõ, ám a visszajátszás is jól mutatta, egyértelmûen nem volt les a szituáció.

 


A második játékrészt is a Vörös Ördögök kezdték jobban, Petrucci nagyszerû passza után Vermijl robogott el a jobb szélen az alapvonalig, majd a beadása Lingardhoz jutott, kinek lövése azonban keresztben elszállt a kapu elõtt, Will Keane éppen csak lemaradt róla. Újabb helyzet alakult ki a különbség növelésére, Will Keane okosan lekészített labdáját Paul Pogba csak a kapusba tudta lõni, majd Ezekiel Fryers beívelését fejelte Keane a kapu mellé.

A Unitednek nem sikerült belõnie a második gólt, a City pedig egyre többet birtokolta a labdát, ám Amost nem sûrûn zavarták meg helyzeteikkel. Suarez szabadrúgását is könnyedén fogta a fiatal kapus.

Amos egy Jeremy Helantõl érkezõ beadást ütött ki, míg Michael Keane nagyon szilárdan állt a védelem tengelyében és fontos mentést mutatott be a csereként beálló Jordi Hiwula veszélyeztetésénél, miközben testvére egyedüli csatárként vonta magára a City védelmének figyelmét.

A csatárnak végül sikerült is túljutni ellenfelei eszén, amikor is már a hosszabbítás pillanataiban egy elõre vágott labdát szelídített meg, majd a másodpercekkel elõtte csereként beálló és most felfutó Luke Giverinhez passzolt, aki a védõk szorításából végül a tizenhatosra beérve a hosszú alsóba nyeste a labdát, beállítva ezzel a végeredményt.

A United remek évet zárt, öröm volt nézni õket minden alkalommal és még egy meccs utáni szurkolói pályára rohanás sem ronthatta el az ünneplés örömeit.


Manchester Senior Cup döntõ
Manchester City 0-2 Manchester United
Etihad Stadium

United: Amos - Vermijl(Giverin 89.), Keane, Wootton, Fryers - Brady(Fornasier 82.), Tunnicliffe, Pogba, Petrucci(Thorpe 70.), Lingard - W.Keane
Nem használt csere: Johnstone.

Gólszerzõ: W.Keane 27', Giverin 93'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!