Legendás 7-es

Miután Michael Owen szerzõdését nem hosszabbította meg a Manchester United, felmerül a kérdés, ki örökölje a legendás hetes számú mezt?


A futballkluboknál a világ minden táján különös jelentõséget kapnak egyes számok. A kilences például a Newcastle Unitednél, a tizennyolcas pedig a Real Madridnál bír különös jelentõséggel, melyet olyan játékosok viseltek mint, Jackie Milburn és Alan Shearer - Alfredo Di Stefano és Raúl.

 
Néha hosszú idõt vesz igénybe, mire egy legendás szám megtalálja spirituális utódját. Shearer visszavonulása után is, csak hat évvel találta meg a kilences szám Papiss Cissét.
 
A Unitednél sem kisebb nevek viselték a mágikus hetes számot, mint George Best, Eric Cantona, David Beckham és Cristiano Ronaldo.
 
A Vörös Ördögöknél általában olyan játékosokat illet meg a legendás hetes szám, akik képesek varázsolni a pályán. Bár Owen is szerzett pár felejthetetlen pillanatot például a City ellen, vagy a Bajnokok Ligájában a Wolfsburg elleni mesterhármasával, mégis egy kicsit meglepõ volt, hogy Ronaldo távozása után õ kapta a mágikus számot.
 
 
Owen távozásával lehetõsége nyílik Sir Alexnek arra, hogy újraélessze a csodát, a legendás hetes szám varázslatát. Vajon hogyan fog dönteni a tapasztalt tréner? Egyik jelenlegi játékosát ruházza fel azzal, hogy tovább vigye a hetes szám legendáját, vagy új kiszemeltje van a csodára?
 
A jelenlegi keretbõl talán Nani a legesélyesebb, aki ugyan kapott már hideget meleget is az elmúlt évek során. Teljesítménye elég nagy ingadozást mutat. Vajon képes lenne megbirkózni a hetes szám kihívásaival?
 
Vagy esetleg Antonio Valencia, aki fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elõ ebben a szezonban, hosszú sérülése ellenére. Valencia a napokban nyerte el a United Év játékosa díjat a rajongók és a játékosok szavazati alapján egyaránt, és övé lett a szezon legszebb gólja díj is. Kétségtelen, hogy nagyon tehetséges játékos. De vajon képes lenne-e olyan vad, ösztönös játékra, mint a hetes szám legendái?  
 
Az is lehet, hogy Sir Alex a természetes öröklõdés mellett fog dönteni és megvárja, hogy a klub saját nevelésû tehetségei közül kerüljön ki a hetes szám új tulajdonosa. Vagy egy nagy meglepetéssel a nyári átigazolási idõszakban talál gazdára a Vörös Ördögök legendás hetes meze.
 
Talán vannak akik azt mondják: ugyanmár, ez egy jelentéktelen részlet kérdés. De nem a Unitednél. Ahol a rajongók tisztában vannak a klub történelmében a hetes szám jelentõségével. 


thesportreview.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!