Keane-testvérek: Mi akarunk lenni az új Neville-ek

A stockporti születésû ikerpár, Will és Michael Keane szeretne Gary és Phil Neville útját bejárva a Manchester United és az angol válogatott újabb sikeres testvérpárjává válni.


A 19 éves ikrek fejlõdésének követése már régóta közkedvelt téma Manchesterben, miután mindketten részesei voltak a 2011-es FA Youth Cup sikernek, majd ebben a szezonban Warren Joyce tartalékjai között is megtették a következõ, szükséges lépést.

 

És pályájuk csak most kezd igazán ívelni.

 

A csatárposzton játszó Will olyan fantasztikus gólokat írhat be önéletrajzába, mint a múlt csütörtöki, Manchester City elleni Etihad Stadiumban szerzett találata, amelynek nagyban köszönhetõen a Manchester United elhódította a Manchester Seniour Cupot, míg Michaelt múlt héten az Év tartalék játékosának választották az évadzáró gálavacsorán.

 

Mindketten elmondhatják magukról, hogy aranyérmesek lettek a Premier League Reserve League North, és a National Reserve Play-Offban is, így nem meglepõ, hogy nyáron sem süttetik majd a hasukat, ugyanis bekerültek Noel Blake angol U19-es keretébe, amellyel a Szlovénia, Montenegró és Svájc elleni Eb-selejtezõkre készülnek, ahol a cél a nyári, Észtországban rendezendõ konteninensviadalon való indulás lesz.

 

Nyilatkozni is együtt nyilatkoznak

 

Azonban mielõtt a tinédzserkorú Vörös Ördögök csatlakoznak az Ifjú Oroszlánokhoz, elõbb még Will tekint vissza idei szezonjukra az Old Traffordon.

 

"Ez az év nagyszerû tapasztalat volt számomra" - kezdte az ifjú gólvágó.

 

"Megnyertük a tartalék bajnokságot a Manchester Uniteddel, amely nagyszerû eredmény volt tõlünk, emellett pedig elõrébb léptem az edzésmunkám szempontjából is, az pedig hogy már képbe kerülhettem a felnõtt csapatnál, rengeteget segített."

 

"Rengeteget tanultam, amiket majd felhasználhatok a következõ szezonban, és segíthet az elõrébb lépésben. Még nem vagyok benne biztos, hogy mi történik a jövõ idényben, majd meglátjuk, hogy kölcsönbe kerülök-e, vagy sem. De ez egy nagyszerû szezon volt a számomra, és szeretném ugyanilyen elánnal folytatni a következõkben is a pályámat."

 

Will már bemutatkozhatott az U21-eseknél is

 

Nemzetközi engedélyre volt szükség ahhoz, hogy az ikerpár együtt szerepelhessen az angol U19-es válogatottban, miután Michael korábban úgy döntött, hogy az ír korosztályos válogatottban kíván játszani. Így míg Will a Háromoroszlánosok fehér mezét öltötte magára ifjúsági, és U21-es szinten is, addig Michael az írek zöld szerelésében játszott U17-es, és U18-as szinten is. Azonban ez évben megváltoztatta korábbi elhatározását, és miután engedélyt kapott a váltásra, újra egy célért küzdhetnek testvérével, amelyhez azért kellett az is, hogy mindkettejüket beválogassa Noel Blake.

 

"Ez egy nagyszerû alkalom lesz a családunk számára, különösen azért, mert elsõ alkalommal immáron a testvérem is ott lehet az angol keretben" - tette hozzá Will.

 

 Michael még az ír válogatott mezével

 

Michael behívása a keretbe pedig egyben azt is jelenti, hogy Willnek már nem kell azon gondolkodnia, hogy ki legyen a szobatársa a Prestonban és Rochdaleben lebonyolítandó Eb-selejtezõ alatt.

 

"Biztos vagyok, hogy egy szóbában leszünk, miután elõször került be a keretbe."

 

"Bármikor, amikor idegenben játszottunk eddig a Uniteddel, mindig egy szobába kerültünk."

 

"Nagyszerû érzés lesz a családunknak, hogy most már mindketten Anglia színeiben játszhatunk, hiszen így már egy csapatnak szurkolhatnak, amelyre édesanyánk, és édesapánk is nagyon büszke lesz."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!