Van der Sar tanácsai de Geanak

Edwin van der Sar reméli, hogy az állandó hasonlítgatás az õ Manchester Unitedben töltött karrierjével nem fog nagyobb terhet róni David de Gea vállára.


Egy nehézkes kezdés után indult a Unitedben karrierje, viszont ahogy a végéhez közeledett a szezon, úgy de Gea is egyre pozítivabban zárhatta az évet, bár az elsõ szezonjában nem sikerült megnyernie az angol bajnoki címet.
 
A United menedzsere, Sir Alex Ferguson végig optimista volt a 21 éves kapussal, aki elõnyt kovácsolt a megszerzett tapasztalataiból.
 
A fiatal hálóõr egyértelmûen rajta van a spanyolok radarján, miután válogatottja szövetségi-kapitánya, Vicente del Bosque elsõ alkalommal behívta a nemzeti válogatottba, ahol az Európa-bajnokság elõtt barátságos mérkõzéseket játszanak Szerbia és Dél-Korea válogatottjai ellen.
 
A kiválasztásának az egyik oka Victor Valdes hiánya lehet, aki a Barcelona csapatában fog védeni ezen a hétvégén az Athletic Bilbao elleni a Copa del Rey döntõjében, viszont sokkal valószínûbb az, hogy de Gea a nyári olimpián fog nagyobb szerepet kapni.
 
Hogy befolyásolni fogja-e a Premier League augusztusi kezdetét a United színeiben, az még a jövõ zenéje. Mindenesetre a Manchester United kapuslegendája, van der Sar reméli, hogy de Gea tudja majd kezelni a helyzetet, és nem fogja õt zavarni az, hogy a nagy elõdökhöz próbálják majd hasonlítgatni.
 
"Lehet, hogy nehéz lesz a nyomdokaimba lépni" - mondta van der Sar. "Ez elõfordulhat. Az emberek már hasonlítgatták Peter Schmeichelhez, talán most én jövök."
 
"De Geanak ezeket figyelmen kívül kell hagynia, és csak a futballra szabad koncentrálnia."
 
"Eric Steele a kapusedzõ, és a menedzser mindenben segíteni fognak neki, és remélhetõleg így készen fog állni a következõ szezon kezdetére."


 
Van der Sar nem törõdik de Gea kezdeti hibáival, mert véleménye szerint azok nem volt jelentõsebb bakik.
 
A holland portás feltételezi, hogy a United mindent megtett azért a háttérben, hogy az elõzõ nyáron az Atletico Madrid csapatától 18 millió fontért vásárolt játékos fizikumával se legyen probléma.
 
"Õ sem úszta meg kritika nélkül az elõzõ szezonban, de fiatalon nekem is voltak hibáim, amíg az Ajaxban voltam majd a Juventusnál és a Unitedben" - tette hozzá van der Sar.
 
"A lényeg az, hogy ha megkapod az esélyt a következõ meccsen, akkor csak a játékra koncentrálj. Õ ezt tette. Fontos tagja lett a csapatnak a szezon során és nagyon jól védett."
 
"Nem láttam õt rövidnadrágban, így fizikailag nehéz megmondani azt, hogy milyen magas is valójában. De biztos vagyok abban, hogy amikor leigazolta õt a United, tisztában voltak vele, hogy mire számítsanak."
 
Edwin, aki négy bajnoki címet szerzett az Old Traffordon töltött idõszaka alatt, maga is érdeklõdve figyelte saját otthonából az utolsó bajnoki forduló izgalmait. Mint a legtöbb Vörös Ördög szimpatizáns, úgy õ is végig kitartott, de aztán a hosszabítás perceiben a Manchester City szertefoszlatta a bajnoki álmait.
 
"Noha nem hiszem, hogy várható lett volna az, hogy bajnokok legyünk, ennek ellenére csalódást keltõ volt az utolsó két-három perc."


 
"Ha jobban megnézzük, akkor nem is voltak rosszak. Több pontot szereztek, mint tavaly és többször is kapott gól nélkül hozták le a meccseiket, emellett Nemanja Vidic is hosszú ideig sérült volt."
 
"Nagyon fáj, hogy az utolsó másodpercekben vesztették el a bajnoki címet."
 
"Emlékszem, hogy pár évvel ezelõtt mi is megvertük õket a véghajrá utolsó perceiben. Ezt most nagyon visszakaptuk."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!