2011/12: Az új fiúk

A Manchester United rajongói a világ minden táján várják a Vörös Ördögök elsõ lépését a 2012-es átigazolási piacon. A ManUtdFanatics.hu nyári mini-sorozatában visszatekintünk a tavaly érkezõ játékosok remek helytállására.


Kezdjük az új igazolásokkal a spanyol kapussal, David De Geaval és a két angol válogatott játékossal, Phil Jonesszal és Ashley Younggal.
 
Számukra nem igazán adatott meg a fokozatos bevezetés, a United sérülési hulláma miatt, hamar a mély vízbe dobta õket Sir Alex Ferguson. Jones és Young szinte azonnal felvették a ritmust a Vörös Ördögök csapatában, míg a spanyol kapusnak kellett egy kis idõ, hogy beleszokjon a Premier League tempójába. Viszont mindhárom játékosról elmondható, hogy remekül sikerült beilleszkedniük a csapatba, és kiváló teljesítményükkel erõsítették a Unitedet.
 
A szezonban a három új fiúnak sikerült összesen 113 alkalommal pályára lépnie, és megszerezni a Community Shield bajnoki érmét. Nézzük most vissza eddigi legjobb pillanataikat!
 
 
David De Gea: "Ami engem illet, hosszú távon szeretnék mindent megtenni, hogy sok évet töltsek ennél a nagyszerû klubnál és remek United kapussá váljak. Szeretnék részese lenni a United történelmének."
 
Elsõ találkozás Sir Alexszel: "Az a rekord amivel õ rendelkezik - 25 év a csúcson ennél a klubnál - az csodálatos. Egyedülálló élmény volt elõször találkozni vele és nagyon büszke vagyok rá, hogy hosszasan elbeszélgettünk. Csak azt tudom mondani, hogy Sir Alex Fergusonnal találkozni egy kivételes élmény minden futballista számára."
 
 
Ashley Young: "Gyerekként mindig a világ legjobb csapatában akarsz játszani, a Manchester United pedig a legnagyobb. Nagyszerûen éreztem magam, amikor megtudtam, hogy érdeklõdnek irántam. Megtiszteltetés, hogy itt lehetek és a menedzser alatt dolgozhatom együtt világszínvonalú játékosokkal."
 
Elsõ találkozás Sir Alexszel: "Jó találkozó volt. Nem vagyok normális esetben ideges típus, de ez alkalommal az voltam. Amint találkoztam vele, az idegességem teljesen eltûnt. Nagyon szívélyesen fogadott és nagyon jót beszélgettünk. A kihívás szót használta, a karrierem során pedig folyamatosan kihívásokkal álltam szemben. Nagyon várom az elõttem álló kihívásokat."
 
 
Phil Jones: "Jobb játékosokkal játszani azt jelenti, te is jobb játékos lehetsz. A játék sebessége sokkal gyorsabb, ráadásul a szurkolótábor hatalmas. Olyan futballistákkal találkozhatok nap mint nap, akiket tévében csodáltam, és a játékukon nõttem fel."
 
Elsõ találkozás Sir Alexszel: "Odajött, kezet ráztunk és körülbelül 10 percig beszélgettünk. Nagyon ideges voltam. Fantasztikus edzõ, 25 éve a United élén. Amikor a tévében látod, arra gondolsz, hogy 'Nem akarok keresztbe tenni neki', de Carringtonban teljesen más, barátságos és sokat viccelõdik, nagyon jó hangulatot teremt az edzéseken."
 

Reméljük idén nyáron hasonló lelkes és elkötelezett játékosokkal bõvül a Manchester United kerete. A következõ részben a felnõtt csapatba felkerülõ saját nevelésû játékosok legjobb pillanataira tekintünk vissza az elmúlt szezon során.

 

forrás: ManUtd.com


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!