2011/12: A jövõ nagyágyúi

A ManUtdFanatics.hu nyári mini-sorozatában visszatekintünk a tavaly érkezõ játékosok remek helytállására. Az új fiúk után következzenek a carringtoni akadémiáról kikerült saját nevelésû játékosok, Danny Welbeck és Tom Cleverley.


Mindkét játékos kimagasló teljesítménnyel debütált a Vörös Ördögök elsõ csapatában. Danny hamar méltó társa lett Wayne Rooneynak és 12 góllal járult hozzá a szezon alatt a United teljesítményéhez. Tom egy remek kezdés után sajnos nem tudta elkerülni az elmúlt szezon sérülési hullámát és a hosszú kihagyás megtörte játéka lendületét. Viszont elmondta, hogy szeretné maga mögött hagyni az elõzõ, rémálomszerû szezont, és új lapot nyitva augusztusban felvenni a harcot a legjobb formájában.

 

 

Tom Cleverley:

"Nem érzek semmilyen extra nyomást a felnõtt csapatban, ugyanolyan lelkesen edzem. Tudom, hogy még sokat kell tanulnom és nagyon boldog vagyok, hogy erre lehetõségem nyílt. Nem volt nehéz beilleszkednem, hisz ismerõs arcok vettek körül. Sok fiatal van a keretben. Dannyval együtt nõttünk fel és nagyon jól megértjük egymást. Õ egy rendkívül tehetséges játékos."

 
"Nagyon izgalmas együtt edzeni a tapasztaltabb játékosokkal, akik segítenek nekünk a fejlõdésben. Tíz éve játszom a klubban és tudom, mit várhatok, ismerem az igényeket. Tudom, mit jelent a United játékosának lenni, és ezt a csapatot példaképemnek tekinteni. Szerencsés vagyok, hogy még mindig vannak körülöttem olyan labdarúgók, mint Giggsy. Hálás vagyok neki azért, hogy átadja a tapasztalatait. Sok mindent megoszt velem azokról a futballistákról, akik ellen már tízszer-tizenötször játszott, rámutat erényeikre és gyengeségeikre."
 
 
Danny Welbeck:
"Ha eljön a lehetõség, akkor nem dõlhetsz hátra. A felkészülési idõszak nagyon jól sikerült, mindenki kapott játéklehetõséget, én pedig úgy léptem pályára, hogy a teljesen megszokott játékomat játszhattam. Nem igazán gondoltam azt, hogy ez lenne az én esélyem, csak játszottam azt, amit szoktam."
 
"Már kisgyerek korunk óta együtt edzünk Tommal. Az, hogy együtt törtük át a felnõtt és a tartalék csapat közötti gátat, az hatalmas pozitívum. Nagyon jó barátok vagyunk a pályán, és azon kívül is, remek kapcsolatot ápolunk. Ismeri a játékomat, és én is az övét. Ugyanazon az akadémián járta végig a lépcsõfokokat, mint én, ugyanazoknál az edzõknél, ami nagyszerû."
 
"Azt éreztem, hogy végre megtaláltam igazi önmagam. Nincs annál jobb érzés, mint a Stretford End elõtt gólt szerezni. Szeretném ezt az érzést minél többször átélni."


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!