Ferdinand támogatja a változásokat

A Manchester United védõje, Rio Ferdinand is támogatja a forradalmi változásokat az angol futball ifjúsági szintjein, miután azt megszavazták az Angol Futballszövetség (FA) tagjai.


A 778 szavazásra jogosult közül 78%-os többséggel döntöttek az ifjúsági futball átalakítása mellett, amely értelmében ezentúl a fiatalok technikai képességein lesz a hangsúly, amelyet kis létszámú csapatokkal fognak véghez vinni.

 

Mindezt teszik abban a reményben, hogy ez az új struktúra majd segít Angliának magasabb technikai képességekkel rendelkezõ ifjú játékosokat kinevelni, ahogy azt teszik már évek óta Hollandiában és Franciaországban is.

 

"Egy dolog, amit a mi edzõink nem tanítanak meg a gyerekeinknek, amit a külföldi edzõk igen, hogy miként passzolják a labdát nyomás alatt... aztán pedig hogyan egyérintõzzenek" - írta Ferdinand Twitter-mikroblogján.

 

"Aztán azt se, hogy miként õrizzék meg a labdát nyomás alatt... a külföldi játékosok ezt sokkal jobban csinálják, mint mi... ez az egyik oka, hogy miért birtokolják mindig többet a labdát."

 

"Az FA edzõképzésében szükség van egyfajta felrázódásra a szerény véleményem szerint, ha elõrébb akarunk lépni... vannak benne nagyon jó dolgok, de ugyanúgy õsrégi, elavult technikák is."

 

 

Az FA futballfejlesztésért felelõs igazgatója, Sir Trevor Brooking szerint a szavazás "legalább ugyanolyan fontos, mint bármi más ezen a nyáron. Az Európa-bajnokság a múltról és a jelenrõl szól, a változás megszavazása pedig a jövõrõl."

 

Az országos futballszövetségek, klubok és egyéb szervezetek hétfõi, Wembleyben rendezett találkozóján 778 lehetséges szavazatból 679 támogatta, míg 99 ellenezte a változtatásokat.

 

A változtatások a 2014/2015-ös szezontól lépnek majd életbe, amely értelmében a 7-8 éves korosztálynál 5 az 5 ellen, míg a 11-12 éveseknél 9 a 9 elleni mérkõzéseken képzik az ifjakat.

 

Emellett a versenykiírás is sokkal gyerekbarátabb lesz - megszüntetik a nyolc hónapos, felnõtteknek való versenyszezont, és kisebb egységekre bontják fel.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!