Fiatalság a kupasiker titka

Sir Alex Ferguson szokásos módon a fiatal és a tapasztalt játékosok elegyébõl összerakott kezdõtizenegyet fog pályára küldeni a ma esti Wolves elleni Ligakupa mérkõzésen.


A Manchester United sorozatban harmadszor szeretné vitrénjében tudni a Ligakupa trófeáját, és Sir Alex Ferguson megerõsítette azt, amit sokan sejtettek, miszerint több olyan játékos is játéklehetõséghez fog jutni ma este a Wolverhmapton Wanderers ellen, akik amúgy csak ritkán jutnak szóhoz, a Scunthorpe elleni 5-2-es gyõzelem alkalmával azonban bizonyítottak.

 

A skót menedzser már régóta használja arra ezt a sorozatot, hogy lehetõséget adjon fiataljainak belekóstolni abba, milyen a legmagasabb szinten megküzdeni egy-egy gyõzelemért, és bár nemrég a Bajnokok Ligájában a Bursaspor ellen is lehetõséget kaphattak a bizonyításra, ma az Old Traffordon ismét pályára léphet például Chris Smalling vagy Kiko Macheda.

 

 

"Nagy létszámú játékoskerettel dolgozunk, ezért a ma esti mérkõzésen olyan fognak szerepet kapni, mint Fabio, Gibson, Kiko, Obertan, Bebe, Evans és Smalling a Wolves ellen" - mondta Ferguson a MUTV-nek.

 

"Úgy gondolom, fiatal játékosaink jól teljesítettek a Scunthorpe ellen. Volt hét helyzetünk, abból ötöt értékesítettünk. Ez nagyszerû arány - azt kívánom, hogy minden héten ilyen mérkõzést láthassak."

 

"Történt egy kisebb változás ebben a szezonban, ugyanis úgy érezzük, hogy játékosainknak az európai kupaporondon is meg kell adnunk a lehetõséget a tapasztalat szerzésre, mint fejlõdésük egy újabb szintje. A Bursaspor ellen ezt tettük Kiko, Smalling, Rafael és Kuszczak esetében, mert meg akartuk nézni, miként reagálnak, és végül elégedettek lehettünk a látottakkal."

 

"Szóval ma este egy fiatal, de sokra hivatott csapat fog pályára lépni. Már néhány éve ezt a politikát követjük a Ligakupában és a legtöbbször siker koronázta az elképzeléseinket."

 

"De kemény mérkõzésre számítok. Teljesen tisztában vagyok, hogy mire számíthatok egy Mick McCarthy által vezetett csapattól.
 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!