Sir Alexet jelölték a FIFA Év Edzõje díjára

A Manchester United menedzserét, Sir Alex Fergusont jelölték a FIFA – Az Év Edzõje díjára. A 68 éves skót szakember tavaly elhódította a Ligakupát és közel állt a bajnoki cím megnyeréséhez is.


A FIFA kedden reggel nyilvánosságra hozta az Aranylabda és az Év Edzõje díj jelöltjeinek listáját. Hatalmas meglepetést okozva Wayne Rooney nem került fel a 23 fõs listára, és a Premier Leaguebõl is csak összesen 3 játékost neveztek: Didier Drogbát (Chelsea), Cesc Fabregast (Arsenal) és Asamoah Gyant (Sunderland), tehát idén egyetlen angol származású játékos sincs a jelöltek között.

 

 

Az Aranylabda esélyesei:

 

Daniel Alves (brazil), Cristiano Ronaldo (portugál), Didier Drogba (elefántcsontparti), Samuel Eto’o (kameruni), Cesc Fabregas (spanyol), Diego Forlán (uruguay-i), Asamoah Gyan (ghánai), Andrés Iniesta (spanyol), Júlio César (brazil), Miroslav Klose (német), Philipp Lahm (német), Maicon (brazil), Lionel Messi (argentín), Thomas Müller (német), Mesut Özil (német), Carles Puyol (spanyol), Arjen Robben (holland), Bastian Schweinsteiger (német), Wesley Sneijder (holland), Xabi Alosno (spanyol), David Villa (spanyol), Iker Casillas (spanyol) és Xavi (spanyol).

 

 

A FIFA szintén megnevezte az Év Edzõje díj jelöltjeit is. A névsorban van többek között Sir Alex Ferguson, aki 26. idényét tölti az Old Traffordon. Az õsz mester tavaly Ligakupa gyõzelemig vezette a Vörös Ördögöket, a bajnokságról csak néhány ponttal csúszott le, a Bajnokok Ligájában pedig negyeddöntõkig vezette csapatát.

 

Sir Alex mellett 2 további Premier League menedzser kapott helyet a jelöltek listáján: Carlo Ancelotti (Chelsea) és Arsene Wenger (Arsenal).

 

Az Év Edzõje díj jelöltjei:
 

Sir Alex Ferguson (Manchester United), Carlo Ancelotti (Chelsea), Vicente del Bosque (Spanyolroszág), Pep Guardiola (Barcelona), Joachim Low (Németország), José Mourinho (Inter Milan, jelenleg Real Madrid), Oscar Tabarez (Uruguay), Louis Van Gaal (Bayern München), Bert van Marwijk (Hollandia) és Arsene Wenger (Arsenal).

 

A díjakról December 6-án Párizsban szavaznak, a gyõztesek pedig 2011. január 10-én egy gála keretében vehetik át a trófeákat.

 

United-latest

 


United-latest.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!