Az út vége Rio számára

Rio Ferdinand elismerte, angol válogatottbeli karriere valószínûleg véget ért, amellyel szerte foszlott azon álma is, hogy elérje a 100 válogatottságot jelentõ mérföldkövet.


A 33. életévében járó Ferdinandot nagy vitát kiváltó módon az angol válogatott újdonsült szövetségi-kapitánya, Roy Hodgson kihagyta a 2012-es Európa-bajnokságra készülõ keretébõl - amellyel azonnal kritikák kereszttüzébe is került, ráadásul Gary Cahill sérülésekor inkább a válogatott szinten teljesen tapasztalatlan Martin Kelly-t hívta be a keretbe.

 

Hodgson tartja magát a bejelentés pillanata óta, hogy futballszakmai okok vezették döntése meghozatalakor, nem pedig az a pályán kívüli ügy, hogy John Terry ellen eljárás folyik, miután rasszista kijelentésekkel illette Rio öccsét, Anton Ferdinandot. Terry egyébként tagadja a vádakat.

 

Miután az egykori West Brom menedzser még csak most kezdte el kitölteni négy éves szerzõdését, a Manchester United védõje készen áll arra a sajnálatos tényre, hogy az õ ideje véget ért az angol válogatottnál - annak ellenére, hogy formálisan nem vonult vissza a nemzeti csapatban való szerepléstõl.

 

"Azt is lehetne mondani, hogy számomra vége mindennek az angol válogatottal. Ha most nem kerültem be a csapatba, különösen annak fényében, hogy hányan megsérültek, akkor elég valószínûtlen, hogy bármikor újra számítanának rám" - kezdte Rio a The Sun-nak.

 

"Mindig is azt mondtam, hogy nem fogok visszavonulni a válogatottságtól, amíg játszani fogok, és ez így is lesz. Továbbra is számíthatnak rám."

 

 

Ferdinandnak akár már meglehetett volna a jubileumi 100. válogatottsága, ha nem hátráltatják súlyos sérülések, és 2003-ban nem kap nyolc hónapos eltiltást egy elmaradt doppingteszt miatt.

 

"Tényleg reménykedtek benne, hogy meglesz a 100. válogatottságom - de különbözõ okok miatt ez nem sikerülhetett" - tette hozzá.

 

"Számomra ez nagyon nagy csalódás, de ez jól példázza, hogy a futballban semmit sem vehetsz biztosra."

 

"Ha nem tölt el csalódással, hogy amíg hazád válogatottja nagy tornákon játszik, téged pedig otthon hagytak, akkor az probléma, és nem szabad ilyen embernek a profi futballban maradnia."

 

"Azért játszok még mindig, hogy minél több sikert érjek el. Fizetnék is azért, hogy nyerhessek, és ne kelljen veszítenem. Nagy mérkõzéseken akarok játszani, ahol nagy trófeákat nyerhetek. Ha ez bûn, akkor bûnözõ vagyok."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!