Welbeck: Rooney a mentorom

A Manchester United fiatal csatára nagyon jól teljesített az elõzõ szezonban, ezzel bekerül az angol válogatott keretébe, továbbá elismerte, hogy rengeteg dolgot tanult az old traffordi csapattársától, Wayne Rooneytól.


A 21 éves játékos nagyon élvezte az elõzõ szezont a Uniteddel, ahol kulcsszerep hárult rá Wayne Rooney oldalán, így pedig bekerült Roy Hogson angol válogatott keretébe, amely elutazott a 2012-es Európa-bajnokságra.
 
Welbeck egy erõs versenyzõ, aki hétfõn gyõzelemre segítheti nemzeti csapatát Franciaország ellen, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elõzõ héten gyõztes gólt szerzett a belgák ellen. A játékos bevallotta, hogy az Old Traffordon Rooney rengeteget segített neki abban, hogy jobb játékossá váljon.
 
"Wayne egyszerûen fantasztikus és rengeteget köszönhetek neki" - mondta Welbeck.
 
"Nagyon jó barátom és mindig segítõkész velem. Nagyszerû párost alkotunk a pályán és õ mindig lenyûgöz a játékával. Állandóan utasításokkal látott el, hogy "Daniel így" és "Daniel úgy"."
 
"Wayne nagyon vicces, a pályán állandóan Danielnek hív, pedig a legtöbben Dannynek szólítanak. Ugyanakkor a pályán kívül már Dannynek vagy Welbznek nevez" - mesélte a 21 éves játékos. 
 
 
Annak ellenére, hogy versenyeznek a csapatba kerülésért mind a Unitedben, mind pedig az angol válogatottban egyaránt, Welbeck úgy érzi, hogy emiatt nincs rivalizálás közte és Rooney között  - amiért nagyon hálás a korábbi Sunderland játékos.
 
"Szó sincs róla. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, mert jót akar nekem és minden alkalommal megpróbál olyan tanácsot adni, ami nagy hasznomra van. Ez olyan dolog, amit nem lehet megvásárolni" - tette hozzá Welbeck.
 
"Õ nagyon jól tudja, hogy milyen fiatal játékosként a Premier League-ben és az angol válogattban egyszerre szerepelni."
 
Rooney nem vehet részt nemzete elsõ két csoportmeccsén az Európa-bajnokságon és Welbeck reméli, hogy megkapja az esélyt arra, hogy pályára léphessen Roy Hogson csapatában.
 
"Ez nagyon izgalmas - egy rendkívül izgalmas idõszak elé nézünk. Ezek lesznek az elsõ meccseim az elsõ nagy nemzetközi tornámon és jelenleg minden figyelmemet ez köti le" - ismerte el a fiatal csatár.
 
 
"Persze, természetesen nagyon szeretnék játszani a franciák ellen - de mindenki mindenki ezt szeretné. Rengeteg tehetséges játékosa van a csapatunknak és azt hiszem, hogy ez csak elõre vihet bennünket, ha meg tudjuk mutatni a pályán, hogy igazából mire vagyunk képesek."
 
"Nem csak a fiatal játékosai várják ezt a nyüzsgést a csapatban, már mindenkinek ez van a szeme elõtt és már alig várom, hogy elkezdõdjön."
 
"Egy nagyon nagy mérkõzés lesz Franciaország ellen, talán az egyik legnagyobb az Európai labdarúgásban. Ez egy õsi rivalizálás."
 


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!