Young magabiztos az EB kapcsán

Ashley Young szerint az angol válogatottnak hatalmas esélye van megnyerni az idei kontinensviadalt és magabiztosan készül a franciák elleni hétfõi összecsapásra.


Roy Hodgson Norvégia és Belgium ellen két 1-0 arányú gyõzelemmel kezdte pályafutását a "három oroszlánosok" szövetségi kapitányaként, a Manchester United szélsõje az elõbbi ellen szerzett gyõztes találatot.

Az angol válogatott hétfõ este a "gall kakasok" ellen kezdi meg EB szereplését és a sok sérülés ellenére a 26 éves szélsõ hisz a csapat képességeiben, amivel végig tudnak menni a lengyel-ukrán közös rendezésû sorozaton.

A mai sajtótájékoztatón amikor arról kérdezték, milyen esélye van válogatottjának, így válaszolt: "Nagyon nagy. Nem úgy jövünk a sorozatra, hogy ne gondolnánk, képesek vagyunk megnyerni. Minden játékos tele van önbizalommal."

"Kemény meccs lesz hétfõn és a két következõ is. De ha úgy játszunk, ahogy a legutóbbi két meccsünkön és ha továbblépünk a csoportból, biztos vagyok abban, hogy jók leszünk."

 


Young szerint a Hodgson által hozott lépések segítettek az angolokon a két felkészülési meccs során, ami a franciák ellen is elõnyt jelenthet számukra.

"Ha megnézzük a két mérkõzésünket Hodgson alatt, más volt a szervezet mint elõtte, ami szerintem segített. A két 1-0-ás gyõzelem jó gyõzelem volt, fõleg ahogy tartottuk az alakzatot és ahogy vittük magunkat elõre és szereztük a gólokat. Úgy vélem, fontos lesz hétfõn is így tennünk."

A szövetségi kapitány több fontos játékosát is elvesztette sérülés miatt, Frank Lampard, Gary Cahill és Gareth Barry sem játszhat. Young elmondta, szombaton James Milner és Martin Kelly is kihagyott egy edzést, de várhatóan mindenki rendben lesz a hétfõi nyitányra.

"Millys lába felhólyagosodott, míg Martin Kellynek este kisebb migrénje volt. Csak õk ketten nem vettek részt ma, de hétfõre mindenki teljesen fitt lesz és nagyon várjuk a meccset."

Young csalódottságának adott hangot amiatt, hogy szerdán a hollandok edzése során több játékosuk rasszista bekiabálások áldozata lesz, ám reméli, az UEFA képes lesz kezelni ezt a helyzetet.

"Természetesen kiábrándító, de az UEFA dolga cselekedni ez ügyben, remélhetõleg nem ismétlõdik meg újra" - folytatta a szélsõ. "Nyilván játékosként sem akarsz elviselni ilyen dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy megfelelõ módon megoldják ezt is."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!