Maradásra bírnák a United kiszemeltjét

Az Universidad de Chile edzõje, Jorge Sampaoli elárulta, 'fájdalmas' lenne, ha a Manchester United állítólagos célpontja, Angelo Henriquez karriere mostani szakaszában elhagyná klubjukat.


Pletykák állítása szerint a Vörös Ördögök igen közel állnak ahhoz, hogy a 18 éves csatárt 3 millió fontért megszerezzék a nyár folyamán.

 

Ezen persze annyira nem is kell csodálkozni, miután Henriquez karriere fantasztikusan indult az Universidadban, ráadásul állítólag már 12 hónapja figyelik a játékát Manchesterbõl.

 

Sampaoli bizonytalan azt illetõen, hogy bármilyen megegyezés is történt-e, de csalódott lenne, ha Henriquez úgy hagyná el az Universidadot, hogy a klub nem élvezhetné ki rohamos fejlõdésének gyümölcsét.

 

"Nem igazán értünk egyet azzal az ötlettel, hogy egy játékos ilyen fiatalon hagyjon el minket, de nem tudjuk, hogy milyen korábbi megállapodás született ezzel kapcsolatban" - kezdte Sampaoli a prensafutbol.cl-nek.

 

"Fájdalmas lenne a klubnak, ha ilyen fiatalon távozna tõlünk, és nem élvezhetnénk ki a fejlõdésébõl fakadó pozitívumokat."

 

"Úgy tûnik, hogy hasonló problémától szenvedünk, mint Argentína, ahol a fiatal játékosok egyre fiatalabban hagyják el nevelõklubjaikat."

 

 

Henriquez egyébként eddig 753 játékpercet töltött pályán az Universidad de Chile együttesében, amely alatt lenyûgözõ módon nyolc gólt szerzett, és amelybõl kettõvel a Deportivo Quito csapatát szomorította a Copa Libertadoresben.

 

Emellett fontos még megjegyeznünk, hogy az U17-es válogatott játékos eddig már kétszer edzett a Manchester Uniteddel, így közel sem lenne meglepõ, ha végül az Old Traffordra kerülne.

 

11 perces videó Henriquez eddigi góljairól:

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!