Irwin izgatott Kagawa miatt

Denis Irwin eleget látott a csapat minden bizonnyal elsõ nyári igazolásából, Shinji Kagawából ahhoz, hogy meggyõzõdjön arról, 'õ az, amire a Unitednek szüksége van'.


A Vörös Ördögök legendája a Borussia Dortmundban követte Kagawa játékát, és szerinte nem fog sok idõbe telni a japán középpályásnak, hogy közönségkedvenc legyen az Old Traffordon.

 

"Õ egy olyan típusú játékos, akire sok United szurkoló szerint szüksége volt a csapatnak, egy támadófelfogású, sokoldalú középpályás" - kezdte Irwin a ManUtd.com-nak.

 

"Láttam néhány meccsen a Borussia Dortmund színeiben, és számomra nagyon tehetséges játékosnak tûnt, aki emellett nagyon technikás is. Tudom, Németországban mennyire sokra tartották."

 

"Szerintem nagyszerû igazolás lesz, a szurkolóknak pedig van okuk örülni annak, hogy minden jel arra mutat, a Unitedben fog játszani, mert õ képes futni a labdával, lehetõségeket kidolgozni és gólokat is szerezni. Mindene megvan, amire nekünk szükségünk van."

 

Kagawa igen gyorsan alkalmazkodni tudott a német futball stílusához, amikor Japánból a Dortmundhoz igazolt, és Irwin hasonlóra számít esetében Angliában is.

 

 

"Fizikálisan lehet, hogy keményebb az itteni stílus, mint Németországban, de a Bundesliga is igen kemény, emellett pedig más alacsony termetû játékosok is bebizonyították már a Premier Leagueben, hogy a méret nem akadály a sikerek elérésében" - tette hozzá.

 

"A menedzser elvégezte a feladatát, ami õt illeti - személyesen megnézte a Német kupa döntõjében, ahol a Dortmund az õ góljának köszönhetõen is gyõzte le a Bayern München-t 5-2-re."

 

"Úgyhogy Sir Alex megfelelõen felmérte a képességeit, és ezt követõen döntött úgy, hogy mindene megvan ahhoz, hogy a Manchester United játékosa lehessen."

 

Kagawa, aki hivatalosan akkor lesz a klub játékosa, ha átmegy az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és megszerzi a munkavállaláshoz szükséges engedélyt, gyakran játszik hazája válogatottjában a bal szélen, de a középpályán igazán otthonosan középen érzi magát.

 

"Tudom, hogy képes a szélen is játszani, de én eddig csak középen, a csatár mögött láttam. Ebben a pozícióban kiemelkedõ képességû játékosnak tûnik, aki képes helyzeteket kidolgozni, és gólokat is szerezni."

 

"Parádés mérlege volt a Dortmundnál, emellett pedig sorozatban kétszer lettek bajnokok a vezetésével, ráadásul az elõzõ szezonban dupláztak is, úgyhogy valamit nagyon jól csinál."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!