Powellt dicséri a Crewe mentora

A Crewe Alexandra futballért felelõs igazgatója, Dario Gradi szerint a Manchester United új igazolása, Nick Powell már azelõtt is sokra hivatott volt, hogy Sir Alex Ferguson leigazolta volna.


A MUTV-nek adott exkluzív interjúban Gradi - aki számos világklasszis tehetség fejlõdését követhette nyomon a Gresty Roadon - nem csak a fiatal középpályásként és támadóként is bevethetõ Powellt, de Sir Alex Fergusont is dicsérte, amiért ilyen eltökélten cselekedett a játékos megszerzéséért folytatott egyeztetések során.

 

"Nick Powell gyõztes típus, aki képes eldönteni a meccseket" - kezdte a Crewe futballjának feje.

 

"Ahhoz hogy gólt szerezzen, neki nincs szüksége a többi társára. Õ nem csak a tizenhatoson belül kel életre. Igazából bevallom, hogy megpróbáltuk rábírni arra, hogy sokkal többször érjen fel az ellenfél tizenhatosa elé. De õ inkább megszerzi a labdát, elfut az ellenfelek mellett, és gólt szerez. Egymaga dönti el a mérkõzéseket."

 

"Már láttam õt a Crewe U16-os csapatában is, a hétfõ esti edzések alkalmával, és szinte mindenhonnan lõtt, ahonnan csak tudott. Amikor csatlakozott hozzánk, és felkerült a felnõttek közé még kevésbé merte ugyanezt megcsinálni. Talán egy kicsit önbizalmát vesztette ezt illetõen, emellett pedig az angol korosztályos válogatottban sokkal inkább középen játszott, ahol nagyobb hangsúly volt azon, hogy passzolja a labdát."

 

"Megpróbáltuk meggyõzni arról, hogy ezt ne csinálja, ha képes gólt szerezni. Ne legyél egy 'szorgos hangya' a csapatodban, ha különleges is lehetsz. Wimbledonban hihetetlen parádés gólt rúgott, ez pedig azokra a gólokra emlékeztetett, amiket még az U16-osok között láttam tõle, ahol szintén egészen kivételes találatokat jegyzett."

 

Dario Gradi szerint Nick Powell egy egyedi tehetség - különbözik az olyan játékosoktól, mint Dean Ashton vagy David Platt, akik szintén a Crewe neveltjei.

 

"Volt néhány egészen kiváló játékos, akik nálunk nevelkedtek, és késõbb az angol válogatottban is bizonyíthattak, de Nick egyikükre se hasonlít. Ugyanolyannak ítélem meg, mint a most már angol válogatottban játszó Alex Oxlade-Chamberlain."

 

 

A Manchester Unitednek igen kemény konkurenciával kellett megküzdenie Powell aláírásáért, de Sir Alex eltökélt volt a 18 éves játékos megszerzését illetõen, miután saját szemével is meggyõzõdött tehetségérõl.

 

"Rengeteg pletyka látott napvilágot" - tette hozzá Gradi.

 

"Sir Alex eljött, hogy megnézze õt, majd néhány nappal késõbb felhívott és azt mondta: 'Akarsz üzletet kötni?' mire Én: 'Azt hittem a szezon hátralévõ részében minden meccsen megnézed majd!' Sir Alex elmondta, hogy nem nagyon fogják többször megnézni, mert azonnal meggyõzte õket Nick. Mi pedig nem akartunk a fiú útjába állni, hogy a Unitedbe igazoljon, így együtt dolgoztunk a megállapodáson."

 

"Számos más klub is érdeklõdött iránta, de azt kell mondanom, hogy Sir Alex jobban akarta Nicket, mint bárki más, és ezen nagyon keményen dolgozott. Nagyon lenyûgözött, ahogy Sir Alex kezelte ezt az egész ügyet, és amiket mondott. Ha engem próbált volna meg leigazolni, én is biztosan aláírtam volna hozzájuk!"

 

"Amit Sir Alex megpróbált, az egy fiatal fiú meggyõzése, pont úgy, mint anno Ronaldonál. Az ifjú játékosok aggódnak, hogy mennyi játéklehetõséget kapnak majd a Unitednél. De Sir Alex azt mondta Nicknek, 'Ha elég jól teljesítesz, akkor meg fogod kapni a lehetõséged. Ronaldo is csereként mutatkozott be (a Bolton ellen), és kimagasló produkciót nyújtott, így utána bekerült a csapatba.' Nicknek nagyon jól kell teljesíteni, elsõ sorban az edzéseken, hogy oda kerülhessen a kispadra, de azzal, hogy oda igazolt, elfogadta Sir Alex Ferguson kihívását."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!