Rooney, avagy meddig kell várnunk a visszatérésére?

Wayne Rooneynak eltiltása miatt ki kellett hagynia a 2012-es Európa-bajnokság elsõ két találkozóját, de eddig ez nem okozott különösebb gondot a támadóharmadnak.


Ma este a Háromoroszlánosok csapata ismét a Manchester United szupersztárja nélkül fognak pályára lépni, viszont a következõ hét elején a D-csoport utolsó találkozóján már õ is visszatérhet a csapatba.
 
Azonban még meg kell várni, hogy Roy Hodgson helyet biztosít-e Rooneynak a kezdõcsapatban. De elég valószínû, hogy be fogja vetni a mérkõzésen, hiszen igen fontos találkozó lesz, amelyen az angolok csoportból való tovább jutása lehet a tét.
 
Rooney hiányában Hodgson kénytelen volt egy defenzívebb taktikához nyúlni, ahol egy fiatalokból álló trió - Rooney Unitedbeli csapattársai, név szerint Danny Welbeck és Ashley Young középen és az Arsenal 18 éves titánja, Alex Oxlade-Chamberlain pedig szélen - alkotta a támadások magját.
 
Hodgson reményei szerint ez a defenzívebb, kontrákra épülõ taktika meghozza majd a sikert.
 
Elõreláthatólag ma este, a svédek ellen is ez a taktika lesz és várhatóan Rooney visszatérése után is erre a felállásra számíthatunk majd. A legnagyobb különbséget az fogja jelenteni, hogy Rooneyval kiegészülve a támadóharmad kiegyensúlyozotabb támadásokat tud majd vezetni a négy játékossal, mint ha csak hárman rohamoznák a kaput.
 
Rooney valószínûleg Welbeck mögött fog helyet kapni, ahogyan azt a Unitedben is megszokhattuk. Ashley Young így kitólódhat a jobb oldalra, James Milner eddigi helyére, továbbá Oxlade-Chamberlain maradhat eddigi posztján, a bal oldalon.
 
 
Ezzel a felállással a Háromoroszlánosok nagyobb hatékonysággal vezethetik a támadásaikat, amíg a másik 6 mezõnyjátékos is saját feladatára fókuszálhat, mint például Steven Gerrard és Scott Parker a középpálya közepén szûrhetik az ellenfél támadásait, ezzel is a nagy segítséget adva a védelemnek.
 
Younggal és Oxlade-Chamberlain-nel a széleken az angolok várhatóan feltudják majd törni az ellenfél védelmét. De még nagyobb veszélyt jelenthetnek, ha a jobb, illetve a balszélsõ védõk felzárkóznak majd a támadásokhoz, míg Welbecknek csupán a kapu elé érkezõ labdákra kell majd lecsapnia.
 
És ha az ellenfél csapata olyan bután védekezik majd, hogy Rooney elõtt nagyobb teret hagy, akkor azokat a helyzeteket hamar góllal fogja büntetni az angolok tizese.
 
Természetesen Rooney sorsa Hodgson kezében van, hogy lehetõséget ad-e a támadónak, amivel egyértelmûen agresszívabb támadásokat vezethetnének. Mindenesetre meg kell várnunk a szövetségi kapitány döntését, viszont az biztos, hogy Rooneyval Anglia minden bizonnyal sokkal veszélyesebbé válhatna.
 


bleacherreport.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!