United archívum: Larsson

A United hivatalos magazinjában, az Inside United 2007 márciusi számában egy Henrik Larsson interjúra bukkantunk, amelyben a Helsingborgstól kölcsönben érkezett játékos beszél a Unitedben eltöltött rövid idõszakáról.


A svéd csatár ugyan korábban szerzett jó néhány kellemetlen pillanatot a United számára, a Celtic és a Barcelona játékosaként, viszont alig több, mint két hónapos szereplése alatt meghatározó szerepet töltött be a Vörös Ördögök csapatában, elnyerve Sir Alex elismerését is, aki szívesen marasztalta volna még Larssont. 
 
A bajnokság hajrájában érkeztél a Unitedbe. Hogyan érzed magad a Vörös Ördögöknél?
Megígértem a csapatomnak és a családomnak, hogy nem maradok hosszú ideig Angliában, ezért nem voltam könnyû helyzetben, mivel nagyon gyorsan be kellett illeszkednem, és felvennem a csapat ritmusát. Szóval egy kicsit nehéz volt az elején, de itt vagyok és élvezem, hogy a Unitedben játszhatok.
 
Mikor elõször hallottad a United érdeklõdését, mi volt az elsõ reakciód?
A Helsingborgs menedzsere, Stuart Baxter megkérdezte, akarok-e egy párhónapig a Unitedben játszani. Azonnal rávágtam, hogy igen, és nagyon izgatott lettem, de mielõtt aláírtam volna a papírokat, feltétlenül meg akartam beszélni a döntésem a családommal is. Õk maximálisan támogattak ebben. Átgondoltuk és arra lyukadtunk ki, hogy az én koromban nem valószínû, hogy még egyszer adódhat ilyen lehetõség.
 
Meglepõdtél, hogy egy ilyen nagy klub érdeklõdik utánad a karriered vége felé közeledve?
Nagyon hízelgõ volt számomra, de természetesen egy kicsit meglepõ is. Tavaly nyáron érkeztem vissza Svédországba és úgy gondoltam, már nem fogok elkalandozni semerre. Azonban amikor a United megkeresett egyszerûen nem tudtam nemet mondani.
 
Ismerted valamelyik játékost, mielõtt a klubhoz érkeztél?
Ole Solskjaert, vele sokat beszélgettem már ezelõtt is, és mivel a Feyenoordnál játszottam, így tudok hollandul, és néhány alkalommal Edwin van der Sarral is beszélgettem már.
 
Kivel vártad a legjobban, hogy együtt játssz, mielõtt csatlakoztál a Unitedhez? 
Mindenkivel. Ha azt mondanám, hogy Giggs, akkor nem hagyhatom ki Scholest, ha azt mondom Scholes, akkor meg kell említenem Solskjaert, és így továb. A Unitedben nagyon nagy játékosok vannak, és én mindig megnéztem a meccseiket a tévében. Egy igazán fantasztikus csapat, óriási nevekkel és remek fiatal tehetségekkel, mint például Ronaldo. Lehetetlen egy-két nevet kiemelni, mivel sok minõségi játékosa van a Unitednek. 
 
Rendkívül jó összhangban tudtál játszani a Barcelonában Ronaldinhoval. Látsz arra esélyt, hogy Wayne Rooneyval is hasonlóan gyümölcsözõ partnerséget tudtok majd kialakítani?
Mindig azt mondom, hogy jó társsal könnyû együtt játszani. Ronaldinho és Rooney igazi tehetségek, más más képességgel vannak ugyan megáldva, de mindketten rendkívûliek a jelen futballvilágában. Ronaldinho lábához mágnesként tapadt a labda, Rooney pedig a befejezésben remek. Azt hiszem elég jól indítottunk a Villa ellen, remekül bánik a labdával.
 
 
Mivel késve érkeztél a versenybe, milyen érzés látni, ahogyan Ronaldo és Rooney teljesítettek eddig?
Ijesztõ (nevet). Õk már mindketten magas szinten teljesítettek eddig, és hogy mi lesz a vége csak rajtuk múlik, számukra csak a csillagos ég a határ.
 
Mik a legkellemesebb tapasztalataid eddig a Manchester Unitedben?
Elõször is a srácok fantasztikusak. Mindig nagyon jó hangulat van az öltözõben, sokat nevetünk. A megértés a játékosok között szerintem nagyon fontos. Másodszor pedig az Old Trafford és Carrington. Ez a két létesítmény egyszerûen felülmúlhatatlan.
 
 
Mit szól az öltözõben az ugratásokhoz?
Nagyon jó. Tetszik nekem, ahogyan ugratják egymást a srácok. Inkább csak hátra dõlök és élvezem az elõadást, de meg kell mondjam párszor már megtaláltak engem is, de olyankor is jól mulatok, mert én is visszavágok és már kész is a show mûsor, amibe aztán a többiek is bekapcsolódnak és nagyon jókat nevetünk.  
 
Már játszottál párszor a United ellen. Milyen volt most a Vörös Ördögök színeiben kilépni az Old Trafford közönsége elé? 
Fantasztikus volt a Uited játékoskijárójából kilépni az Old Trafford füvére. A United rajongók kivételesek, nagyon különleges hangulatot tudnak teremteni. Talán a Celtic szurkolói az egyetlenek, akik megközelítik szenvedélyesség terén õket. A spanyol kultúra teljesen más, és a rajongók nem követik olyan hûségesen a csapataikat, ahogyan ezt a Vörös Ördögök rajongói teszik.
 
Melyik város tetszik jobban, Barcelona vagy Manchester?
Sajnos még nem volt idõm, hogy elegendõt láthassak a városból. A centrumban élek a családommal egy szállodában, de a lányok már türelmetlenül várják, hogy bejárjuk Manchestert, fõleg az üzletekre kíváncsiak, és én csak reménykedni merek, hogy nem vásárolnak majd meg mindent, amit meglátnak. 
 
Miután részese lehettél már a Bajnokok Ligája versenysorozatának, mit gondolsz, milyen esélye van ebben a szezonban a Unitednek?
Mivel rengeteg minõségi játékosuk van, ezért nagyon jó esélyekkel indulnak, de a futballban a gyõzelemhez szerencsére is szükség van, fõleg a hajrában.
 
Mi volt az elsõ benyomásod Sir Alexrõl?
Hatalmas tapasztalattal bír. Õ igazán tudja, hogyan kell irányítani egy csapatot. Fantasztikus edzõ.
 
Sikerült megbirkóznod a nyomással Angliában? Nem izgulsz nagyon, képes vagy itt élvezni a futballt? 

A versenyek súlyához már hozzászokhattam az évek során. Az új kihívások mindig is ösztönzõen hatottak rám. Nem azért jöttem ide játszani, hogy meghúzódjak a pálya szélén. Azért vagyok itt, hogy a legjobb teljesítményem nyújthassam és sikeres legyek a Uniteddel.  


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!