Transzfer Center 2012. június 18-30

Sir Alex Ferguson még a felkészülési torna elõtt le szeretné igazolni Leighton Baines-t.


2012. június 30.

 

A hírek szerint az Everton csapata 20 millió fontot kér Baines játék jogáért, viszont a Manchester United ezt az összeget nem hajlandó kifizetni a 27 éves Leighton Baines-ért. Szerintük egy 15 millió font körüli ár lenne a reális a játékosért. Sir Alex Ferguson július 16-a elõtt szeretné nyélbe ütni az üzletet, hiszen akkor Baines is velük tarthatna a Dél-Afrikában és Kínában megrendezendõ felkészülési túrára. De az Everton azt szeretné, ha minnél több pénzt látnának az angol válogatott játékosból és jelenleg úgy tûnik, hogy a Baines-saga a következõ hónapot is át fogja ölelni.

 

 

2012. június 29.

 

 

Lapértesülések szerint a Manchester United jobb bekkjét, Rafael da Silva-t szeretné megszerezni a Chelsea. A Globo Esporte arról számolt be, hogy a Kékek nyáron távozó  játékosa José Bosingwa helyére szeretnék leigazolni a brazil Rafaelt. Emellett az Inter is meg szeretné kaparintani a futballistát, akinek az ügynöke a hírek szerint egy új, hetente 45.000 fontos fizetést szeretne kiharcolni a Unitedtõl.

 

A hírek szerint a Manchester City is beszállt a Manchester United kiszemeltje, a Borussia Dortmund csatára, Robert Lewandowski-ért folytatott harcba. A Vörös Ördögök menedzsere, Sir Alex Ferguson nagy rajongója a lengyel futballistának és szemtanúja volt, amikor a Német-kupa döntõjében mesterhármast szerzett az elõzõ szezonban. Azonban a BILD értesülései szerint, ha a BVB együttese úgy dönt, hogy eladja a játékosát, az esetben éles verseny várható, hiszen a Roberto Mancini City-je is le akarja igazolni a csatárt. Állítólag a Dortmund csapata 15 millió fontnál kevesebbért nem lennének hajlandóak megválni a játékosért.

 

 

 

2012. június 28.

 

A The Sun szerint, Luka Modric azt tervezi, hogy írásos kérelemmel fordul a Tottenham vezetéséhez, átigazolásával kapcsolatban. A Spurs most akár 40 milliót is kereshet az üzleten. A United benne lenne egy teljes készpénzes tranzakcióban, míg a Madrid inkább  pénz+játékos megoldáson gondolkodik. Modric ügynöke már tárgyalt Madridban, és elmondása szerint a következõ napokban fog errõl megbeszélést folytatni  a Tottenham vezetésével.

 

A Barnsleynál remélik, sikerül megszerezniük a Manchester Unitedtõl Oliver Norwoodot, miután a hírek szerint a két klub megállapodott a 400 ezer fontos vételárról. Az északír válogatott játékosért azonban más klubok is érdeklõdnek. Norwood elutasította a United által felajánlott egy éves szerzõdés hosszabbítást, mivel rendszeres játéklehetõséget szeretne magának. Don Rowing, a Barnsley igazgatója a Sheffield Starnak elmondta: "Nagyon reménykedünk, hogy ide igazol, mert nagyon jó ajánlatot kínáltunk neki, de tudjuk, hogy más klubok is szeretnék megszerezni õt, így csak remélni tudjuk, hogy nálunk akar játszani." Elõrelépés várhatóan a mai napon lehetséges az ügyben.

 

 

A Manchester United lemondhat Jordi Albáról. A hírek szerint a spanyol bal bekk korábbi nevelõegyesületéhez, a Barcelonához igazol az EB után. Információk szerint a Valencia 15 millió eurót kap a játékosért, akit Sir Alex Ferguson is szeretett volna leigazolni. Ám mivel ez nem sikerül, az Old Traffordon így minden bizonnyal nagyobb erõfeszítéseket tesznek majd annak érdekében, hogy Patrice Evra mellé Leighton Baines személyében egy vetélytárs kerüljön.
 

 

 

2012. június 27.

 

A Manchester Unitednek emelnie kell a tétet, ha szeretné leigazolni a Porto szélsõjét, James Rodriguezt. Miután tavaly többször is megfigyelte Sir Alex Ferguson a szélsõt, portugál hírek szerint egy 30 millió fontos ajánlatot tett érte, amit azonban a Porto elutasított. Rodriguez tavaly nyáron ötéves szerzõdést írt alá, melyben egy 40 millió fontos kivásárlási záradék is szerepel, a jelenlegi klubcsapata pedig mindenképp ragaszkodik ehhez az összeghez. A Vörös Ördögöket fõleg azóta hozták hírbe a kolumbiai szélsõvel, hogy egyes hírek szerint Nani távozhat a klubtól, ám Sir Alex mindenképp le szeretné igazolni Rodriguezt, függetlenül attól, hogy a portugál marad a klubnál vagy nem.
 

 

Anderson 2007-ben érkezett a Manchester United csapatához 27 millió font ellenében, de a brazil játékos nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket az Old Traffordon, így Ferguson állítólag a középpályás eladásán gondolkozik. Sportwitness.ning.com értesülései szerint két portugál csapat is érdeklõdik a futballistáért, név szerint a Benfica és a Sporting Lisszabon.

 

2012. június 26.

 

Ausztria szövetségi kapitánya, Marcel Koller nyilatkozott a Bayern München bal bekkje, David Alaba-val kapcsolatos spekulációkról:

"Ezek egytõl-egyig nagy nevek, viszont a Bayern München is egy szinten van velük" - mesélte Koller a Spox.com-nak. "Meggyõzõdésem, hogy olyan klubok akarják Davidet, mint a Mancheseter United, Barcelona vagy a Real Madrid. Ebben nem látok semmi kivetni valót, de semmi oka nincs arra, hogy elhagyja a Bayern." 

 

A Marca arról számolt be, hogy Luka Modric nagy valószínûséggel el fogja hagyni a Tottenham csapatát, mert Bajnokok Ligáját szeretne nyerni. Noha a United és a PSG is le akarják igazolni a játékost, viszont a középpályás egyik közeli barátja elmondta, hogy a horvát válogatott futballista a Real Madridban szeretné folytatni a pályafutását, ahol valószínûleg Xabi Alonso alternatívája lenne a középpályán.

 

A Sport360 értesülei szerint a dubai-i Al Shabab tárgyalásokat folytat Michael Owen ügynökével a szabadon igazolható játékos jövõjével kapcsolatban. A csatár iránt korábban a Stoke City együttese is érdeklõdött.

 

 Federico Macheda ügynöke reméli, hogy a csatár a következõ évben is a Manchester United játékosa lesz. Az támadót több olasz csapattal is szóba hozták. 

Giovanni Bia a következõket nyilatkozta a Radio Calciomercato-nak: "Hiszem, hogy Federico a Manchester Unitedben marad."

 

2012. június 25.

 

Lapértesülések szerint a Manchester United együttese lemaradt a Lazio játékos, Danilo Cataldi szerzõdtetésérõl. A Calciomercato.com azt állítja, hogy a 17 éves középpályás már aláírta a 2015-ig szóló szerzõdését a Lazioval. Mindez azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök az Old Traffordra szerették volna csábítani a fiatal olasz játékost.

 

A Caught Offside internetes portál szerint mind a Manchester United, mind pedig a Chelsea is le akarja igazolni az Everton belga középpályását, Marouan Fellaini-t. A hírek arról szólnak, hogy a United kész felvenni a harcot a játékos megszerzése érdekében a nyugat-londoni csapattal, miután a miután úgy tûnik, hogy az elõzetesen kiszemelt horvát játékos, Luka Modric a Real Madridban folytatja a pályafutását.

 

2012. június 24.

 

A Vasco de Gama védõje, Dede-t sokáig a United csapatával hozták összefüggésbe, viszont a hírek szerint mára a Manchester City is képbe került. A Folha de S. Paulo napilap szerint már elõrehaladott tárgyalásokat folynak a játékos megszerzése érdekében City-vel.

 

A clubcall.com internetes portál szerint a Manchester United és a Liverpool is meg akarja szerezni a Standard Liege középpályását, Steven Defour-t. Sir Alex Ferguson régóta figyelemmel követi a játékos pályafutását és állítólag úgy véli, hogy hosszútávon megállná a helyét Paul Scholes utódjaként, hiszen miután a játékos súlyos sérülést szenvedett, azután a skót menedzser levélben próbálta vigasztalni a középpályást. 

 

A clubcall.com állítása szerint a Manchester United együttese is beállt a sorba a Valencia játékosa, Jordi Alba kérõi közé. Állítólag a 23 éves bal bekknek a Barcelona lenne a favorit, viszont a Valencia kevesli a katalán együttes által igért 15 millió eurót, s a hírek szerint a Vörös Ördögök készek egy jobb ajánlattal elõállni annak érdekében, hogy megszerezhessék a futballista játékjogát.

 

2012. június 23.

 

A Daily Mirror állítása szerint a Tottenham Hotspur horvát középpályása, Luka Modric a jövõ hét folyamán el fogja hagyni csapatát, amirõl állítólag Daniel Levy adott tudomást. A Manchester United, a Real Madrid és a párizsi, Paris St Germain csapatával is összefüggésbe hozták a játékost az elmúlt hetekben.

 

A talkSPORT szerint a Bayern München is harcba szállt a Manchester Uniteddel, hogy megszerezhesse az Athletic Bilbao játékosát, Javi Martinez-t. A Vörös Ördögök menedzsere, Sir Alex Ferguson 25 millió fontot se sajnálna kiadni a 23 éves futballistáért, aki az elõzõ szezonban az Athletic Bilbao csapatával éppen a United ellen harcolta ki a továbbjutást az Európa-ligában.  

 

2012. június 22.

 
A BBC Radio Humberside értesülései szerint a Hull City szeretné kölcsönbe megszerezni a Manchester United két saját nevelésû játékosát, Ryan Tunnicliffe-t és Michael Keane-t. Információik szerint a két ifjú eséllyel pályázik arra, hogy ott lehessenek a Vörös Ördögök nyári felkészülési túráján részt vevõ keretben, és csak ezt követõen igazolnák, az egykori manchester kedvenc, Steve Bruce újdonsült együtteséhez.
 
A Daily Mail értesülései szerint Sir Alex Fergusonnak feltett szándéka, hogy megszerezze a Porto csillagát James Rodriguezt. Új lendületet adott az ügynek, hogy a játékos ügynöke Silvio Sandri elmondta, hogy a héten beszélni fog a Porto vezetésével. "Tervezem, hogy elutazom Portugáliába, hogy beszéljen a Porto vezetõivel. A záradék miatt, Rodriguez átigazolásának kérdése rendkívül összetett, ezért egyelõre nem tudok ezzel kapcsolatba mondani semmit." Sir Alex 25 millió fontot ajánlott a játékosért, akit viszont 45 millió eurós végzáradék köt csapatához, még négy évig. Valószínû, hogy a Porto nem tarja ki ezt az árat, de az is egyértelmû, ha Sir Alex meg akarja szerezni a portugál csillagot, mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia, és legalább 30 millió fontot ajánlania Rodriguezért.

 

A Bild értesülései szerint a Schalke 04 védõje, Kyriakos Papadopoulos - aki jelenleg a 2012-es Európa-bajnokságon szerepel - iránt állítólag a United, City és az AC Milan csapatai is élénken érdeklõdnek. A 20 éves játékos tanácsadója, Paul Koutsoliakos a következõket mondta: "Természetes, hogy ennyien érdeklõdnek iránta. Papa korához képest kiemelkedõ játékos. Vannak kérései különbözõ kluboktól. Azonban Papadopoulos-t élõ szerzõdés köti a jelenlegi klubjához, viszont a nemrégiben elárulta nekem, hogy 'álmai klubja' a Real Madrid."

 

A Sport állítása szerint az Inter csodagyereke, Bocar Djumo-t jelenleg a Manchester United, a Manchester City, Barcelona és a Benfica is megfigyeli.

 

A Click-Manchester internetes portál tudomására jutott, hogy a Schalke 04 csatára, Klaas-Jan Hunterlaar a Premier League felé tart. A Bola értesülései szerint a Manchester United menedzsere, Sir Alex Fergosun figyelmét is felkeltette a holland támadó. Ugyanakkor olyan versenytársakkal kell szembenézni a játékos megszerzése érdekében, mint a Liverpool, Chelsea, Manchester City és a Tottenham Hotspur. A Premier League top csapatai abban reménykednek, hogy Huntelaar megszerzéséhez - aki 29 gólt szerzett az elõzõ szezonban - elég lesz azt a 17 millió fontot kifizetni, amely kivásárlási ár a holland játékos szerzõdésében is szerepel.

 

A london24.com arról számolt be, hogy a Crystal Palace ifjú csillaga, Nathaniel Clyne jövõje még mindig tisztázatlan Steve Parish klubelnök szerint, annak ellenére, hogy állítólag a Manchester United, Manchester City és a Newcastle is érdeklõdik a játékos iránt. A 21 éves Clyne szerzõdése a nyáron lejár és úgy néz ki, hogy ezt a Premier League klubok ki szeretnék használni. Parish megerõsítette, hogy több csapat is érdeklõdött a játékos iránt, viszont hivatalos ajánlatot még nem kaptak érte.

 

2012. június 21.

 

Az AS Roma ásza elárulta, hogy nagyon vonzónak tartja a Premier League-et. Daniel De Rossi arra vár, hogy Olaszország színeiben az Európa-bajnokság negyeddöntõjében pályára léphessen Anglia ellen. A Click-Manchester értesülési szerint a középpályás után a Manchester United, Manchester City és a Chelsea is érdeklõdik.
De Rossi a következõket nyilatkozta: "Több ajánlatot is kaptam az angol bajnokságban szereplõ kluboktól. Azt kell mondjam, hogy nagyon vonzónak tartom ezeket az ajánlatokat" - mondta a játékos. "Nagyon szeretem az angol futballt. Úgy vélem, hogy már sokkal érdekesebb lett, mint az olasz foci. Rengeteg kiváló és tehetséges játékos szerepel ott, ugyanez a helyzet, mint Spanyolországban." 

 

A Click-Manchester arról számolt be, hogy a Manchester United csapata érdeklõdik a PSV Eindhoven hátvédjéért, Jetro Willems iránt. Magától értetõdik, hogy Sir Alex Ferguson figyelmét felkeltette a fiatal tehetség. Williems volt az elsõszámú balhátvédje a holland válogatottnak az Európa-bajnokság során, aki a legfiatalabb játékos volt ezen a tornán. 

 

Lapértesülések szerint az FC Porto sztárja, Alvaro Pereira még a hónap végéig dönteni fog a jövõjével kapcsolatban. A középhátvédet több csapattal is szóba hozták tavaly óta, mint a Manchester United, Chelsea és a Manchester City. A játékos elmondta, hogy õ a Premier League-ben szeretné folytatni a pályafutását és azt reméli, hogy jelenlegi klubja ebben támogatni fogja. A Bola napilap azt állítja, hogy Pereira július 2-ig szeretne az FC Portotól távozni, állítja a Click-Manchester internetes portál.

 

A Click-Manchester értesülései szerint az Atalanta bal bekkje, Federico Peluso iránt érdeklõdik a Manchester United. Állítólag az olaszok több ajánlatot is fontolóra vesznek, hiszen a hírek szerint a Tottenham Hotspur együttese is bejelentkezett a játékosért. 

"Több klub is érdeklõdött Peluso iránt" - mondta Pierpaolo Marino, az Atalanta tulajdonosa. "Rengeteg kérõje van külföldrõl és meg van a esély arra, hogy a nap végére elveszíthetjük õt. Az angol nagy csapatok között éles harc van a Federico játékjogáért." 

 

Olasz értesülések szerint a Manchester United szeretné leigazolni a Real Madrid mellõzött középpályását, Fernando Gagot. Az argentin játékos legutóbbi szezonját az AS Roma csapatánál töltötte kölcsönben, ahol több, mint 30 alkalommal szerepelt. Azonban a hírek szerint az 'örök város' csapata nem akarja véglegesíteni szerzõdését, ezért Gago új klub iránt néz, hiszen Jose Mourinho terveiben sem szerepel. A Manchester United meg szeretné erõsíteni csapata gerincét és állítólag Gago is a kiszemeltek között szerepel, bár az angolok még sem a Madriddal, sem a játékossal nem vették fel a kapcsolatot. A 26 éves védekezõ középpályás madridi elsõ két évében 69-szer szerepelt a királyi gárdában, ám ezt követõen sérülésekkel bajlódott, felépülése után viszont Mourinho nem számított rá, így került kölcsönben a római csapathoz. Gago hazája válogatottjában eddig 38-szor lépett pályára.

 

2012. június 20.

 

A calciomercato.com értesülései szerint Danilo Cataldi Manchesterbe repül, hogy a Unitedhez igazolhasson. A Lazio 17 éves középpályása hasonló utat játhat be, mint amilyet Federico Macheda és Davide Petrucci, akik a Romat hagyták ott Angliáért. A tinédzser imádja a városát, de állítása szerint nagyon szeretne a Vörös Ördögökhöz igazolni. 

 

Állítólag a United és a AC Milan együttesei is meg szeretnék szerezni Thiago Alcantara-t az El Mundo Deportivo értesülései szerint, viszont a Barcelona nem szeretne megválni a játékosától ezen a nyáron. A spanyol utánpótlás válogatott futballistát élõ szerzõdés köti 2015-ig jelenlegi csapatához. Ezenkívül Alcantara képviselni fogja hazáját a 2012-es londoni olimpián is.

 

A Click-Manchester internetes portál arról szerzett tudomást, hogy a Fulham sztárja, Moussa Dembele eligazolása nem valószínû. Bár a belga válogatott játékost vélhetõen szívesen leigazolná a Manchester United vagy a Chelsea ezen a nyáron. Állítólag mindkét klub hajlandó lenne kifizetni, akár 10 millió fontot is a támadó középpályásért. Azonban a Daily Star értesülései szerint Dembele maradni szeretne a Craven Cottage-en.

 

2012. június 19.

 

A Click-Manchester internetes portál jelentései szerint a Manchester United kapusa, Tomasz Kuszczak iránt az Ipswich Town érdeklõdik. A játékos úgy döntött, hogy ezen a nyáron elhagyja a Unitedet, mivel tisztában van azzal, hogy nem szerepel Sir Alex Ferguson hosszú távú terveiben.

 

A Click-Manchester értesülései szerint Vörös Ördögök hajlandóak lennének belevonni a brazil nemzetiségû játékost, Andersont egy 30 millió fontos üzletbe azért, hogy meg tudják szerezni az FC Porto kolumbaiai középpályását, James Rodriguez-t.

 

 2012.  június 18.

 

A Uniteddel is szóba hozott Luka Modricra állítólag a Real Madrid is szemet vetett, amely ajánlat a horvát játékosnak is az ínyére lenne. Mindezt az egyik legközelebbi barátja, Mate Bilic nyilatkozatára alapozva állítja a Daily Mail: "Luka imádja a Premier League-t, de Spanyolország az álma. Nagyon közel van ahhoz, hogy aláírjon a Realhoz." 

 

A katalán Sport újság értesülési szerint a Manchester United élénken érdeklõdik a Barcelona fiatal támadó középpályása, a 21 éves Thiago Alcantara iránt. Az olasz-spanyol származású válogatott játékost korábban összefüggésbe hozták számos klubbal, de a Barcelona eddig vonakodott elengedni a fiatal tehetségét. A középpályást idén nem válogatta be Vicente del Bosque a nemzeti tizenegybe.

 

A Viva Futbol azt írja, hogy Dimitar Berbatov egyre közelebb van a Malaga csapatához. A bolgár lap szerint 7 millió fontjába kerülne a spanyol együttesnek a transzfer.

 

A portugál napilap, a Correio da Manha azt közölte, hogy a Manchester United élénken érdeklõdik az FC Porto fiatal szélsõje, James Rodriguez iránt, továbbá hajlandó lenne a brazil nemzetiségû Andersont is belevonni az állítólagos 30 milliós üzletbe.

 

A Tuttosport hírei arról számolnak be, hogy Paul Pogba átigazolása állítólag elakadt, miután a Juventus nem hajlandó kifizetni a 300.000 eurós kompenzációs összeget a Unitednek.

 

Peter Schmeichel a Sport1-nek adott interjújában arról számolt be, hogy a Borussia Dortmund védõje, Mats Hummels nagyszerû igazolás lehetne az Old Traffordon. Az egykori remek kapus szerint a német védõ stílusával nagyon jól illene a United játékába.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!