Visszaszámlálás

A ManUtdFanatics.hu nyári sorozatában a 2005/06-os szezontól kezdve visszatekintünk az elmúlt évadok néhány jelentõs eseményeire.


A Premier League 2012/2013-as bajnoki szezonjának sorsolásán kiderült, hogy az Everton elleni idegenbeli találkozó alkalmával kezdheti meg a harcot a Manchester United, épp úgy mint 2005-ben. 
 
Az akkori találkozó meglehetõsen gyümölcsözõen zárult a Vörös Ördögök számára, ugyanis mindkét félidõben sikerült egy-egy gólt szereznie a csapatnak, amivel beállították a 2-0-ás gyõzelmet és megszerezték a bajnokság nyitómérkõzésén a három pontot.
 
 
Ruud van Nistelrooy lõtte a United elsõ gólját a Premier League 2005/06-os szezonjában. A kiváló csatár az elsõ félidõ vége elõtt három perccel értékesítette lövését, majd a második félidõ megkezdése után egy perccel, John O'Shea remek keresztlabdáját tolta Wayne Rooney, volt klubjának kapujába. Ezzel a United magabiztos módon nyitotta meg az angol bajnokságot melynek kezdõ mérkõzésén Ji-sung Park is debütálhatott.
 
Sajnos a remek kezdés ellenére a Vörös Ördögök csak a második helyen végzetek a Premier League tabelláján, a Chelsea mögött.
 
Meglepõ módon elõször fordult elõ az 1993-94 szezon óta, hogy a United nem jutott be a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába sem. Érdekesség még, hogy 2005-ben a Manchester United a Debreceni VSC csapatával került össze a selejtezõben, amelynek mindkét mérkõzését a United nyerte 3-0-ra.
 
 
Igazi sikert a 2005/06-os szezonban csak a Ligakupa gyõzelem hozott a Vörös Ördögök számára, amit a Wigan Athletic ellen nyertek 4-0-ra a döntõben.
 
Viszont a következõ évben megnyerték a Premier League-t és a FA Community Shieldet.
 
A szezon transzferei: Phil Neville az Evertonhoz, José Kléberson a Besiktashoz igazolt és Roy Keane is váratlanul elhagyta a Unitedet. Továbbá Quinton Fortune, Jami Puustinen, David Fox, Colin Heath és Kenny Cooper is a távozók között voltak. Viszont ebben a szezonban érkezett Edwin van der Sar, Park Ji-Sung, Nemanja Vidic és Patrice Evra.
 
 
 

 

Ehhez a szezonhoz fûzõdik még egy fájdalmas emlék. El kellett búcsúznunk a Manchester United nagy legendájától, George Best-tõl, aki 2005. november 25-én, 59 évesen távozott az élõk sorából. 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!