Rooney már az olaszokra figyel

Wayne Rooney volt az angolok nyerõ embere az ukránok elleni csoportmeccsen, hiszen közeli fejesével gyõzött Anglia és mivel Franciaország a D-csoport másik összecsapásán 2-0-ra kikapott a svédektõl, Roy Hodgson csapata az elsõ helyen zárta a kvartettet.


Rooney a 28. percben még a kapu mellé fejelt Ashley Young hajszálpontos beadását követõen, ám a második félidõ elején megszerezte a vezetést. Steven Gerrard lõtte be a labdát jobbról a kapu elé, Andriy Pyatov hibázott, így kerülhetett a labda a hosszú kapufa közelébe, ahol a United csatára könnyedén bólintott az üres kapuba.

A két meccses eltiltásából visszatérõ támadó nem kapott büntetõt, amikor Andriy Yarmolenko rángatta meg mezénél fogva, majd szabadrúgásból veszélyeztetett, de csak oldalhálót talált a lövése, végül Pyatovnak kellett nagyot mentenie még Rooney fejesénél.

 


"Örülök a gyõzelemnek és a gólnak" - mondta Rooney az ITV-nek a találkozót követõen. "Nagyszerû dolog ez, mert egy ideje nem lõttem már gólt világversenyen, úgyhogy remek, hogy most megtettem, ráadásul ezzel nyertük meg a találkozót."

"Úgy vélem, a szurkolóink fantasztikusak voltak és megérdemeltük a gyõzelmet. Ismerjük a képességeinket. Nehezen legyõzhetõ csapat vagyunk és szerintem senki nem akar összetalálkozni velünk."

"Jók vagyunk jelenleg és most egy jó pihenési idõszakunk is van - egy extra nap a pihenésre fontos számunkra és remélhetõleg frissen térünk vissza."

 


"A legfontosabb az volt, hogy túllépjünk a csoporton, hogy az élen végeztünk, az nagyszerû számunkra. Nehéz meccs lesz az olaszok ellen természetesen, de magabiztosak vagyunk és hiszünk önmagunkban. Soha nem tudhatod. Hiszünk magunkban és készen állunk az elõttünk álló kihívásokra."

Danny Welbeck keményen dolgozott a támadások során, azonban kevés sikerrel járt, majd nyolc perccel a találkozó vége elõtt lecserélte õt a szövetségi kapitány, majd Rooney is kapott a meccs végén néhány perc extra pihenõt. Young egy Andriy Shevchenko által elkövetett szabálytalanságot szenvedett el, minek következtében az ukrán csatár besárgult, de a United szélsõje végig a pályán volt.

A találkozón volt egy vitatott szituáció, amikor Marko Devic lövését John Terry a gólvonalon túlról kanalazta ki, ám a játékvezetõk nem ítéltek gólt az angolok ellen, pedig a visszajátszás is mutatta, a labda bár nem sokkal, de a gólvonalon túlhaladt.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!