Rio izgatott a válogatott szellemiségétõl

A Manchester United védõje, Rio Ferdinand izgatottan várja az angol csapat kollektív szellemiségét, amely nem mindig volt jellemzõ, amikor még õ is a keretben volt.


Ferdinand - aki ellentmondásos indokokkal maradt ki a keretbõl - lenyûgözve érzi magát attól az egységtõl, amit Roy Hodgson gárdája a pályán és azon kívül is mutatott.

A 33 éves játékos elismerte, amikor még West Ham játékosként elõször volt válogatott 1996-ban, klikkesedés volt megfigyelhetõ a rivális klubok delegáltjai között.

"Amikor elkezdtem a válogatott pályafutásomat, a játékosok külön csoportokba verõdttek" - mondta Rio a The Sun-nak. "Egyik asztalnál a Manchester United játékosok, másiknál a liverpooliak, harmadiknál pedig Alan Shearer és társai ültek."

"Nem tudtam, hova ülhetek le, nehogy felidegesítsem a másik csoportokat és megbélyegezzenek, mint egy adott banda tagja. Furcsán hangzik ez manapság, de akkoriban így volt."

"A csapatban manapság sok a Manchester United és Liverpool játékos, de sokan más nevelések. Andy Carroll, Jordan Henderson, Stewart Downing az Anfieldre költöztek, ám észak-keletiek. És persze ott van Danny Welbeck, aki a sunderlandi kölcsönéve során megismerte Hendersont."

 


Ferdinand nem fukarkodott a válogatott csapatkapitány, Steven Gerrard méltatásával sem, akinek nagy szerepe van abban, hogy az egység ilyen jó lett.

"Steven tudni fogja, ahogy én is tudtam, hogy nem lehet embereket a periférián hagyni, ezért õ nagy erõfeszítéseket tesz, hogy támogassa az összes játékost. Már több, mint 90-szer volt válogatott, de nagyon meghatározó pillanata lehet ez angol mezben."

"Jó példával szolgál, három gólpassza van már, magára vállalta a felelõsség nagy részét. Olyan akar lenni, akire az egész csapat támaszkodhat." 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!