Abate: Rooney az egyik legjobb játékos a világon

Az AC Milan hátvédje, Ignazio Abate tisztában van a Manchester United csatár-offenzívájának erejével és úgy érzi, hogy nagy veszélyt jelent majd csapata számára az Euro 2012 negyeddöntõjében.


Ignazio Abate szerint az olasz csapatra a legnagyobb veszélyt Wayne Rooney jelenti majd a vasárnap esti mérkõzés során.
 
Az olasz hátvéd elismeri, hogy a Manchester United játékosai keményen meg fogják majd dolgoztatni az olasz védelmi vonalat.
 
"Az angolok sokoldalú játékra képesek, és a legnehezebb helyzetbõl is tudnak gyors ellentámadást indítani" - mondta Abate az Uefa.com-nak.
 
"Folyamatosan remek keresztlabdákkal látják el Rooneyt, aki fejeseivel mérkõzéseket tud eldönteni. Õ egy remek játékos, az egyik legjobb csatár a világon. Nagy kihívás lesz megfogni, de mindent megteszünk majd, hogy megnehezítsük a helyzetét vasárnap." 
 
 
Annak ellenére, hogy az olaszok jó esélyekkel indulnak Anglia ellen, Abate nem meri kijelenteni biztos gyõzelmüket a háromoroszlános csapat ellen.
 
"Bár eddig megmutattuk, hogy képesek vagyunk megbirkózni az akadályokkal, nem bízhatjuk el magunkat a továbbjutással kapcsolatban. Megmutattuk, hogy szívvel játszunk és jó esélyeink vannak a versenyben, de vasárnap nagy kihívás vár ránk Anglia ellen."
 
Majd Abate elárulta, hogy Giorgio Chiellini sérülése miatt edzõje, Cesare Prandelli vasárnap választhat egy másik védõ formációt is az olaszoknak.
 
"A csapatban sok nagy játékos van, ezért nem okoz számunkra túl nagy problémát, ha véletlenül kiesik valaki a játékból. Van egy igazán remek edzõnk, aki pontosan tudja, mit kell tennie ilyen esetekben. Jól ismeri a játékosokat és képes a legmegfelelõbb változtatásokat eszközölni ilyen esetekben is. Õ egy igazán jó menedzser, tanár és jó szónok, aki mindig megtalálja a legmegfelelõbb hangnemet a játékosokkal. Az egész csapat élvezi a vele való munkát, és azt hiszem, ez meg is látszik az eredményeinken."  


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!