United archívum: Rossi

Az egykori Vörös Ördög és 27-szeres olasz válogatott, jelenleg a spanyol Villareal játékosa, ám öt évvel ezelõtt még nagy ambíciói voltak az Old Traffordon, ahogyan ez kiderül a 2007 júniusi interjújából is, amit a United hivatalos magazinjának adott.


Ha az ex-United csatár, Giuseppe Rossi nem szenvedett volna súlyos térdsérülés áprilisban, nagy valószínûséggel õ állna szemben Wayne Rooneyval a mai Euro 2012 versenysorozat negyeddöntõjében. 
 
Hogy telt a pármai kölcsönszereplés idõszaka a számodra?
Eddig remekül. Minden az elvárásaimnak megfelelõen alakult, állandó játéklehetõséget kapok, ami által biztosítva van a fejlõdésem. Nehéz helyzetben voltunk, közel a kiesési zónához, de keményen harcoltunk és visszahoztuk a csapatot. 
 
A Parma egy nagy múltú klub. Éreztél valamilyen nyomást, amikor ehhez a csapathoz kerültél? 
Egyáltalán nem. Jó választás volt, hogy a Parmához kerültem, így lehetõségem van a Serie A-ban játszani. Ismerem a várost is, sokkal könnyebb volt így a beilleszkedés. Semmilyen nehézségem nem volt, nem kellett különösebben változtatni az életmódomon. A legjobb döntés volt a további fejlõdésem érdekében. 
 
Mik a fõbb különbségek az olasz és az angol csatárok játéka között?
Az angol csatárok tempója és fizikai erõnléte sokkal intenzívebb, mint az olaszoké, akik viszont viszont technikásabbak. Ezzel nem azt mondom, hogy az angol csatárok nem technikás játékosok - csak nézd meg a Manchester United csatárait -, de úgy gondolom, hogy az olaszoknak ez a terület, az erõsségük. 
 
Hogyan érzed, miben javultál a legtöbbet az eltelt nyolc hónap során?
Minden szempontból szeretnék még fejlõdni, azt hiszem a Parmanál technikailag tudok a legtöbbet javulni. Természetesen a kölcsönben eltöltött idõszak arra való, hogy minél többet tudjak játszani és ezzel sok tapasztalathoz jussak. Azt szeretném elérni, hogy amikor visszakerülök a Unitedbe, teljes értékû játékosa lehessek a csapatnak.
 
Milyen tapasztalatokat szereztél a Newcastle-nél?
Minden tapasztalat, amit szerzel az életben, a hasznodra válik, még akkor is, ha ezek nem pozitívak. Sajnos a Newcastle-nél nem jutottam elég játéklehetõséghez, de megismerhettem Obafemi Martinst, aki egy kiváló csatár és játszott Olaszországban is, így sokat tanultam tõle, és a Serie A versenysorozataiban is sokat beszélgethettem vele.
 
Érdekes volt látni, hogyan mûködnek a dolgok a Unitednél?
Igen. Könnyû megszokni egy olyan nagy klub profizmusát, mint a United. Van rálátásom, hogy összehasonlítsam több klubbal is az edzések menetét, a technikai megbeszéléseket és állíthatom, hogy ez legjobban az Old Traffordon mûködik. Rendkívül jó a csapatszellem, az öltözõben való ugratások a játékosok között pedig mindig remek hangulatot teremtenek. A legjobb légkör az edzéseken a Unitedben van.
 
 
Milyen volt a játék az angol bajnokságban és milyen az olaszban? 
A két véglet. A United, aki sokszor megnyerte már a trófeát, állandóan százszázalékos nyomásnak van kitéve, hisz évrõl évre Anglia legjobb csapatai próbálják elhódítani tõlük a bajnoki címet, míg a Parmával a kiesés ellen küzdöttünk. Ez is egy óriási nyomás, fõleg úgy, hogy nem is olyan régen a legjobb csapat volt Olaszországban.
 
Várod már, hogy újabb címet nyerj az Uniteddel?
Természetesen szeretnék része lenni a csapatnak a címekért folyó küzdelemben. Harcolni a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a FA-kupáért folytatott küzdelemben. A tavaly eltöltött évem nagy élmény volt a Unitedben, fantasztikus érzés lenne újra ennek a részese lenni, de tudom, hogy most a fejlõdésem érdekében minél többet kell játszanom és erre a legmegfelelõbb a kölcsönben eltöltött idõszak. 
 
Szerinted a következõ szezonban már a Unitedben játszol majd, vagy egy újabb év kölcsönjáték elé nézel?
Legfõbb vágyam, hogy minél hamarabb visszatérhessek a csapatba és hétrõl hétre Rooneyval és Ronldoval játszhassak együtt, de tisztában vagyok a képességeimmel és úgy gondolom jövõre még egy év kölcsönben eltöltött szezon vár majd rám. Most ez a legmegfelelõbb a számomra és az a feladatom, hogy segítsek a Parmának kijutni a hullámvölgybõl.
 
Ebben a szezonban a sajtó meglebbentett olyan híreket, hogy a Barcelona egy 4 millió fontos ajánlattal bejelentkezett érted. Megfordult a fejedben hogy elhagyd a csapatot?
Számomra a United áll az elsõ helyen. Itt szeretnék játszani és nagyon remélem, hogy az Old Traffordon maradhatok, ameddig csak lehet. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!