Visszaszámlálás

A ManUtdFanatics.hu nyári sorozatában a 2005/06-os szezontól kezdve visszatekintünk az elmúlt évadok néhány jelentõs eseményére.


A 2012/13-as felkészülési mérkõzéseit a United Dél-Afrikában kezdi meg, éppúgy mint a 2006/07-es szezonban. Akkor Dél-Afrika két legjobb csapata, az Orlando Pirates és a Kaizer Chiefs ellen arattak 4-0-ás, illetve 1-0-ás gyõzelmeket. Remekül indult hát a szezon a Vörös ördögök számára. Ebben az évben volt még egy emlékezetes barátságos mérkõzése a csapatnak. Az UEFA által szervezett találkozón az Európa-válogatott és a Vörös Ördögök között, az Európai Unió fennállásának 50. évfordulójára, melyen a United 4-3 arányban legyõzte a Marcello Lippi által vezényelt ellenfelét.
 
 
A 2006/07-es szezonban az elõzõ évek sikertelensége miatt Ferguson mester úgy döntött, visszatér a támadó taktikához, mely az 1990-es években oly remekül bevált. Ez most sem volt másképp, 32 meccs alatt majdnem 20-szal több gólt szereztek, mint a második helyezett Chelsea. 2007 januárjában két hónapra kölcsönvették a legendás csatárt, Henrik Larssont a svéd Helsingborgstól, akinek nagy szerepe volt abban, hogy a United bejutott a BL elõdöntõjébe.
 
2007. május 6-án vált biztossá, hogy négy év után elõször ismét bajnok lesz a United, miután a Chelsea döntetlent játszott az Arsenallal. A negyedik dupla azonban nem adatott meg, mivel az FA-kupa döntõjében hosszabbítás után kikaptak a Chelsea-tõl. Rooney és Ronaldo egyaránt 23-23 gólt szereztek ebben a szezonban.
 
 
A szezon transzferei: Távozott a francia csatár David Bellion a Nice csapatához, majd két héttel késõbb Sylvan Ebanks-Blake aláírt a Plymouth Argyle-hoz, szintén két hét múlva Ruud van Nistelrooy a Real Madridhoz szerzõdött. Augusztusban Paul McShane és Luke Steele a West Bromwich Albion-hoz, Liam Miller pedig a Sunderlandhoz távozott. 
 
A United egyetlen igazolása a 2006/07-es szezonban Michael Carrick volt, aki július 31-én érkezett a Tottenham csapatától 13 millió font ellenében.
 
 

Ehhez a szezonhoz tartozik még egy szívszorító emlék. 50. évfordulója volt 2007-ben annak, hogy a Vörös Ördögök elõször léptek ki az európai porondra a legendás Busby Bébikkel. 

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!