A szurkolók Mourinhot akarják

A SkySports.com szavazásán a szurkolók többsége José Mourinhot jelölte meg Sir Alex Ferguson ideális utódaként.


 

Sir Alex Ferguson a héten arról beszélt, távozása esetén egy tapasztalt edzõ kell átvegye a menedzseri teendõket az Old Traffordon.

 

A 69 éves Ferguson ugyan egyelõre semmilyen jelét nem adta annak, hogy visszavonulna a közeljövõben, mégis úgy nyilatkozott, hogy egy fiatal még rutintalan edzõ nem lenne képes megbirkózni azzal a nyomással, ami a Manchester Unitednél nehezedne rá.

 

Egy név folyamatosan szerepel a lehetséges utódok között, ez pedig a mostani Real Madrid fõnök, José Mourinho neve. A SkySports olvasóinak több mint 60%-a (9000 szavazat) véli úgy, hogy a portugál zseni lenne a legjobb választás, ha a veterán skót úgy dönt befejezi.

 

 

 

 

Ami a többi „versenyzõt” illeti, az Everton mestere David Moyes végzett a második helyen 13%-al, õt követte a korábban a Leicestert a Celticet, valamint legutóbb az Aston Villát dirigáló Martin O'Neill 10%-al.

 

A korábbi United játékosok közül Steve Bruce és Mark Hughes ketten együtt 6% körüli eredménnyel zártak, míg Sir Alex Ferguson korábbi segítõje, az angol válogatottat is dirigáló Steve McLaren 3%-ot ért el.

 

A bukmékerek is egyetértenek az olvasókkal miszerint Mourinho mellett (akinek 7/2-höz adják az oddsait), Moyes lehet a legnagyobb esélyes a posztra.

 

A további oddsok szerint O'Neill 5/1, a jelenleg a francia nemzeti válogatottat irányító Laurent Blanc 8/1-hez eséllyel pályázhat a posztra. Minimális eséllyel bír Steve Bruce (12/1), Mark Hughes (14/1) és Steve McClaren (66/1) is.

 

Dale Tempest a SkySports munkatársa a következõképpen látja a helyzetet:

 

„Sir Alex nyilvánvalóan nagy szerepet fog játszani az utód kijelölésében. Köztudott, hogy Moyes és Mourinho is nagy tiszteletnek örvendenek nála, ezért mindketten esélyesek a posztra.”


 

Te kit látnál szívesen Sir Alex Ferguson utódjaként? Vitasd meg a fórumban: ITT!


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!