Cole csodálja a távol-keleti szurkolókat

Andy Cole, a Manchester United nagyköveteként a hivatalos oldalnak beszélt a csapat nyári túrájáról, melyet a DHL támogat...


A United egykori legendája csodálja a távol-keleti szurkolókat és szerinte nagyon fontos, hogy a Vörös Ördögök továbbra is ellátogassanak a távoli országokba a felkészülési szezonok során.

Idén nyáron Norvégia és Svédország mellet Dél-Afrikába és Kínába is eljut a Manchester United, ezen túra keretein belül Shanghajban Andy Cole is részt vesz majd, mint a klub nagykövete.

"Szerencsés vagyok, amiért az elmúlt 12 hónap során többször is ellátogattam a Távol-Keletre, ahol egyre nagyobb az étvágy a United iránt" - mondta Cole a Manutd.com-nak. "Mindez fenomenális és sokszor kellett megcsípnem magam, miközben csak csodálkoztam."

 


"A szomorú az, hogy ezen szurkolók többsége soha nem jut el az Old Traffordra, ahol láthatná a csapatot, ezért is nagyon fontos, hogy az ilyen felkészülési szezonok során ellátogassunk."

"A kínai szurkolók nagyszerûek. Nagyon jól el lehet beszélgetni velük a labdarúgásról. Értenek a focihoz és mindig naprakészek mindennel, mi történik az Old Traffordon. Le a kalappal elõttük mindezért!"

"Nem is beszélve arról, hogy igen korán fel kell kelniük az itteni fanoknak, ha látni akarják a United meccsét. A tavalyi szezon során egyszer épp Kínában voltam és hajnali 4 órakor kellett felébrednem ahhoz, hogy lássam a csapat mérkõzését. Kemény volt, de itt rengetegen hétrõl-hétre ezt teszik, majd mennek iskolába vagy dolgozni."

Cole - aki 1995-2002 között 275 mérkõzésen szerepelt a Unitedben - 2011-ben lett kinevezve a Vörös Ördögök nagykövetének, amit mérhetetlenül élvez.

"Mint minden sikeres cégnek, úgy a Manchester Unitednek is nagyon sok partnere van, akikre oda kell figyelni. A nagykövetek, mint Bobby Charlton, Bryan Robson, Gary Neville és jómagam ezen partnerek alkalmazottaival találkozunk, válaszolunk a kérdéseikre, autogramokat osztogatunk...ilyen feladataink vannak."

 


"Nagyon élvezzük ezt a szerepet. Nagyszerû dolog, hogy annyi féle emberrel találkozhatunk. Ez nagyon érdekes. Sokkal másképp látsz dolgokat amikor visszavonulsz, mint láttad azelõtt. Igazán felnyitja a szemedet mindez, látva hogyan mûködnek a dolgok a színfalak mögött."

"Ez a kínai út sokkal másabb lesz számomra, mint ami 1999-ben volt még játékosként. Akkor az volt a legnagyobb emlékem, mennyire forróság volt itt. Ausztráliában voltunk elõtte, ahol tél volt, majd amikor leszálltunk a repülõgéprõl, a hõség valósággal letaglózott minket."

"Nyilván más a kultúra és az életmód is. De mindezek a különbségek teszik az utazást igazán élvezetessé. Nagyon várom már, hogy visszatérjek oda."



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!