Visszaszámlálás

A ManUtdFanatics.hu nyári sorozatában a 2005/06-os szezontól kezdve visszatekintünk az elmúlt évadok néhány jelentõs eseményeire.


A 2007/08-as szezonra való felkészülését a United a Távol-Keleten kezdte, Japánba majd Koreába és végül Kínába látogattak, ahonnan egy döntetlennel és három gyõzelemmel tértek vissza az Old Traffordra, ahol az Intert látták vendégül, majd ellátogattak a Doncaster Rovershez és a Peterborough United otthonába, ahol szintén sikerült gyõzniük a házigazdák ellen. Ezek után augusztus 8-án egyszerre két mérkõzésen is helyt állt a csapat, Skóciában és Észak-Írországban egyaránt, ahol a Dunfermline-t és a Glentorant sikerült legyõzniük. Ennek a szezonnak a közepén egy érdekes barátságos mérkõzésre is sor került, amikor a csapat januári edzõtábor keretében Szaúd-Arábiába utazott, hogy megmérkõzzön az Al-Hilal csapatával.
 
2007 nyarán erõsített a klub, szerzõdtette Owen Hargravest, Carlos Tevezt, Andersont és Nanit is. A szezon ugyan nehezen indult, de aztán szinte végig az élen tanyázott a csapat. A Chelsea késõn hajrázott, a United pedig a Wigan elleni 2-0-ás sikerrel bebiztosította 17. bajnoki aranyát. Ryan Giggs lõtte a második gólt, és ezen a meccsen beérte a klub örök ranglistáján a legtöbbet játszó Sir Bobby Charltont.
 
 
Tíz nappal késõbb a Bajnokok Ligája döntõjében a Chelsea várt a Vörös Ördögökre, Moszkvában. Melynek során egy-egyes döntetlen után büntetõpárbajban szerezte meg a United Európa legrangosabb kupáját, történelme során harmadszor!
 
 
Ronaldo 42 gólt lõtt a Vörös Ördögök csapatában, ezzel a teljesítményével hat egyéni dijat, köztük az Aranylabdát is begyûjtötte. A Premier League év csapatába pedig három United játékos is bekerült.
 
A szezon transzferei: július 16-án a Sunderlanhoz igazolt Kieran Richardson, majd tizenöt nappal késõbb Giuseppe Rossi a Villareal csapatát választotta. Augusztus 3-án Alan Smith a Newcastle Unitedhez és közel 3 héttel késõbb Gabriel Heinze a Real Madridhoz távoztak. Öt nappal ezután a klub legendája, Ole Gunnar Solskjaer visszavonult. Július 1-én érkezett Owen Hargreaves a Bayern Münchentõl, másodikán pedig még három játékos, Anderson, Nani és a lengyel kapus, Tomasz Kuszczak.
 
A téli átigazolási idõszak alatt távozott Adam Eckersley, Ryan Shawcross, és Phil Bardsley, míg májusban Kieran Lee és Gerard Piqué hagyta el a klubot. A United téli érkezõi az angolai Manucho és a brazil középpályás, Rodrigo Possebon voltak. 
 
2008. február 6-án a klub a müncheni légikatasztrófa 50. évfordulóján az Old Traffordon gyászszertartással emlékezett meg a tragédiában elhunytakról. A megemlékezésen ott volt a jelenlegi csapat Sir Alex Ferguson vezetésével, valamint a túlélõk: Sir Bobby Charlton, Harry Gregg, Albert Scanlon, Bill Foulkes és Kenny Morgans. A ceremóniát John Boyers, a klub lelkésze vezette. 
 
A megemlékezésen több ezer drukker tette tiszteletét, sálakkal, mezekkel, gyertyákkal és egyéb emléktárgyakkal adóztak egykori kedvenceik emlékének. A Manchester United a városi rivális City ellen játszott. Az összecsapás egyperces gyászszünettel kezdõdött, a Vörös Ördögök pedig az ötven évvel ezelõtti mezben léptek pályára.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!