New York-i tõzsdén a United

A Manchester United már benyújtotta regisztrációs kérelmét a New York-i tõzsdén való részvénykibocsátása érdekében.


A benyújtott dokumentumokat az Egyesült Államok Értékpapír- és Tõzsdefelügyeleti Bizottsága (Securities and Exchange Commission) vizsgálja. A kérelem nem tartalmazza, hogy hány részvényt dobnának piacra, illetve hogy milyen áron, de azt jelezték, hogy minimum 100 millió dollár értékben bocsátanának ki papírokat. A United az üzletbõl befolyó bevételek nagy részét adósságcsökkentésre fordítaná.
 
A Glazer család már korábban beszélt egy esetleges szingapúri részvénykibocsátásról is, de az ötletet elvetették az ázsiai tõzsde hozamainak változékonysága miatt.
 
 
Továbbá tervezik a tulajdonosok, hogy egy teljesen új leányvállalatot hoznak létre, a Manchester United Ltd-t, amely kizárólag a United pénzügyeivel foglalkozik majd. Az újonnan alapított holding vállalt székhelye a Kajmán-szigeteken lenne.
 
Az angol rekordbajnok nem elõször lép a tõzsdére. Legutóbb 1991-ben vezették be a részvényeit, akkor a londoni tõzsdére, onnan a Glazer család vásárolta fel 2005 júniusában. A tulajdonosok azóta is különbözõ megoldásokat keresnek a klub adósságcsökkentésére, amelyet ez év márciusáig 484,5 millió fontról 423,3 millió sikerült csökkenteniük. A részvénykibocsátás hozamaiból viszont sokkal nagyobb arányban tudná csökkenteni a klub az adósságállományát. Az üzlettel az amerikai Glazer család még bõven többségben maradna, mivel a közkézre kerülõ résznél tízszer nagyobb lenne a szavazati joguk.
 

A United lesz az elsõ sportklub, mely részt vesz majd a New York-i tõzsdén, melyen remek kilátásokkal indulhat a - már nyolc éve - legértékesebb futball klubnak számító Manchester United, melynek értéke a Forbes üzleti magazin felmérése szerint 2.24 milliárd dollár. 

 


 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!