Denis Law elõtt tisztelgünk

Július 10-én lesz pont ötven éve annak, hogy a Manchester United legendája Denis Law aláírt a klubnál.


Az évforduló alkalmából a United Múzeumában megnyitották "A Stretford End királya" címû kiállítást. A megnyitó ünnepségen a Vörös Ördögök legendája, Law David Gill társaságában vágta el a rendezvényt megnyitó szalagot, mely után autogram osztásra is sor került. 
 
"Nagyon megható számomra a Manchester United részérõl ez a kiállítás" - mondta a ManUtd.com-nak Law.
 
"Nagyon boldoggá tesz az érzés, hogy nem felejtkeztek meg rólam. Rendkívül érdekes a tárlat, láttam néhány olyan képet is aminek a létezésérõl eddig még nem is tudtam."
 
"Már 50 éve annak, hogy aláírtam a klubnál és amikor megtudtam, hogy ebbõl az alkalomból egy kiállítás nyílik majd, nagyon hízelgõ volt a számomra, fõleg amikor arról kérdeztek, hogyan tudtam végigcsinálni ezt a hosszú idõt. Persze a tudatalattimban mindig ott volt, de még számomra is hihetetlen, hogy már 50 éve a Unitedrõl szól az életem." 
 
"Amikor aláírtam, még nem gondoltam volna, hogy így lesz. Nagyon hálás vagyok, hogy a Manchester United értékeli a klubban eltöltött éveimet és rendkívül megtisztelõ számomra, hogy ily módon emlékeznek meg errõl. Ez egy nagyon szép gesztus a részükrõl. Nincs még egy ilyen klub a világon, mint a Manchester United."
 
 
Gill is nagy szeretettel beszélt az egykori skót válogatott és a United kétségtelenül egyik legnagyobb játékosáról, aki részese volt a klub dicsõ korszakának.
 
"Õ volt a szurkolók kedvence" - kezdte beszédében az igazgató.
 
"És azóta is sikerült megtartani második helyét a minden idõk legtöbb góllövõje listán, jó barátja Bobby Charlton mögött. Olyan fantasztikus futballélményekkel szolgált mindannyiunk számára, amit sohasem tapasztalhattunk még és ez valami egészen fantasztikus. Rendkívül kellemes visszaemlékezni a Unitednek erre a korszakára."
 
"Denis dicsõ múltját a klubban hûen tükrözi, hogy hálánk jeléül róla már két szobrot is felállítottunk. A Szentháromság-szobor, melyen Sir Bobby és George Best társaságában jelenik meg és a Stretford End-en lévõ szobor is arról tanúskodik, hogy milyen nagy alakja is õ a klub történelmének."
 

"Egyébként a múzeum egy fantasztikus évet tudhat maga mögött. Személyesen is részt vettem a munkálatokban és rendkívül elégedett vagyok az itt dolgozó kollégákkal is, mivel rekord számú látogatót fogadtunk az elmúlt évben. Több mint 350.000. ember fordult meg a múzeumban. Ez egy fantasztikus eredmény és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ennyien voltak kíváncsiak a klub történelmével foglalkozó kiállításokra." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!