Visszaszámlálás

A ManUtdFanatics.hu nyári sorozatában a 2005/06-os szezontól kezdve visszatekintünk az elmúlt évadok néhány jelentõs eseményeire.


A 2008/09-es szezon elõtti túra a Pittodrie Stadionban indult, ahol Sir Alex egykori csapatával az Aberdeennel mérkõztek meg a Vörös Ördögök, amelyet 2-0-ra, Michael Carrick és Wayne Rooney góljaival meg is nyertek. A csapat ezt követõen megkezdte dél-afrikai túráját melynek során a Kaizer Chiefs, az Orlando Piratesó és a Kaizer Chiefs csapataival játszottak, melyek egy döntetlennel és két gyõzelemmel végzõdtek.

 
Útközben visszafele Dél-Afrikából megálltak a nigériai Abujában, ahol a Portsmouth csapatával mérték össze erejüket és 2-1-re gyõztek. Ez a mérkõzés volt a Community Shield fõpróbája. A találkozó érdekessége, hogy ez volt a Vörös Ördögök elsõ mérkõzése Nigériában, ahol nem kevesebb mint 13.600.000 rajongója van a csapatnak. Majd ezt követõen augusztus 2-án, az Old Traffordon fogadták az RCD Espanyol csapatát és 1-0 nyert a United. Ezután még két mérkõzés várt a csapatra, egy 2-0 gyõzelemmel a Peterborough United ellen és egy 0-0 döntetlen az olasz óriás Juventus ellen.
 
Az elõzõ szezonban a triplázástól a Portsmouth fosztotta meg a Unitedet. A 2008/09-es szezonban viszont alkalma nyílt a Vörös Ördögöknek az elégtételre, az FA Community Shieldben. A mérkõzés rendes játékideje és a hosszabbítás is 0-0-ás eredménnyel zárult. A Vörös Ördögök ezután 3-1-re nyertek a büntetõpárbajban.
 
 
Az elõzõ szezon BL-gyõzelme után a csapat az Európai Szuperkupát is megnyerette volna, de 2-1-es vereséget szenvedett az UEFA-kupa-gyõztes FK Zenyit Szankt-Petyerburgtól.
 
2008. december 21-én újabb trófeát nyert a csapat, ezúttal a Klubvilágbajnokság serlegét hódították el. A döntõben az ecuadori LDU Quitót verték 1-0-ra Wayne Rooney góljával.
 
 
A BL-ben az E jelû csoportba került a United a Villarreal, az Aalborg és a Celtic mellett.
A csoportjukból elsõként jutottak tovább a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntõben az Internazionaléval sorsolták össze õket. Az elsõ meccs Milánóban 0-0-val ért véget úgy, hogy Jonny Evans és John O'Shea kisebb sérüléssel lépett pályára. A visszavágót március 11-én rendezték, amit a Manchester Vidic és Ronaldo góljaival 2-0-ra nyert meg, így bejutott a sorozat negyeddöntõjébe. Ott az FC Portoval kellett mérkõzniük: a hazai 2-2-t követõen Portugáliában nyertek 1-0-ra Cristiano Ronaldo góljával. Az elõdöntõben az Arsenal FC az ellenfél. Az elsõ mérkõzésen 1-0-ra nyert a Manchester az Old Traffordon John O'Shea góljával. A visszavágon 3-1 nyertek idegenben [Van Persie (76. - 11-esbõl), ill. Pak (8.), C. Ronaldo (11., 61.).] Bajnokok Ligája döntõjében az FC Barcelona volt az ellenfelük, akik ellen 2-0 arányú vereséget szenvedtek Eto'o, illetve Messi góljának köszönhetõen.
 
A manchesteriek a 2008/09-es szezonban a Ligakupa döntõjéig jutottak, ahol 2009. március 1-jén büntetõkkel 4-1-re verték a Tottenham Hotspurt. A menetelés során a Middlesbrough-t, a Queens Park Rangerst, a Blackburn Roverst és a Derby Countyt gyõzték le. Az FA Kupában az elõdöntõig meneteltek, ott azonban tizenegyespárbajban az Everton jobbnak bizonyult.
 
Ebben a szezonban a United harmadszorra is megõrizte bajnoki címét a Premier League-ben, egy gól nélküli döntetlennel hazai pályán az Arsenal ellen, 2009 május 16-án. Ez által lettek a Vörös Ördögök az elsõ olyan csapat az angol élvonalban akiknek sikerült két alkalommal is három egymást követõ szezonon keresztül megõrizni bajnoki címüket, mivel ezt már korábban 1999 és 2001 között megtették.
 
 
A szezon transzferei: A nyár egyetlen igazolása a bolgár mesterlövész, Dimitar Berbatov volt, aki az átigazolási szezon utolsó napján dedikált. Továbbá 2008. júniusában a tartalék csapatból felkerültek a brazil ikrek, Rafael és Fabio is az elsõ csapatba. A téli átigazolási idõszak dedikálásai pedig Zoran Tosic és Ritchie De Laet voltak. A távozók pedig Chris Eagles, Dong Fangzhuo és Louis Saha.
 
Ebben a szezonban hagyta el a Unitedet Carlos Queiroz edzõasszisztens és állt a portugál válogatott élére. 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!