Law tiszteleg a rajongók elõtt

Ma ötven éve, hogy Denis Law aláírt a Manchester Unitedhez. A skót játékos egyik fontos kulcsszereplõje volt a hatvanas évek sikereinek.


A legendás csatár dedikálásának 50. évfordulóján a múlthéten új kiállítás nyílt a United múzeumában. 
 
A Torino csapatától érkezett játékos megdöntötte a kor angol transzferrekordját, mivel 115.000 font ellenében engedte el az olasz csapat. Nyilván ez hatalmas nyomásként nehezedett Law vállára, viszont nem akadályozta meg abban, hogy tüzet nyisson és remek teljesítményével hamar kiérdemelje állandó helyét a Vörös Ördögök kezdõ tizenegyében.
 
 
Law  tisztelettel adózik a Stretford End közönségének és háláját fejezi ki a rajongók iránt, mint akik kulcs szereplõi voltak a Manchester United folyamatos sikereinek.
 
"A Stretford End mint tudjuk, egy nagyon híres része a Manchester United stadionjának, és mindig is az marad" - mondta a 72. életévét betöltött legenda a ManUtd.com-nak adott interjújában.
 
"Hihetetlen jó érzés volt játszani ekkora tömeg elõtt, ami mindig inspirálóan hat egy játékosra."
 
"Ezek az emberek -különösen az 1960-as években- keményen megdolgoztak a pénzükért és nem kis összegeket fizettek azért, hogy láthassák a Unitedet játszani. A United lelkes szurkolói nélkül nem érhetett volna el ilyen hatalmas sikereket, ezért mindannyian hálásak vagyunk, elkötelezett rajongótáborunknak. "
 
"Nem volt rajtam nagy nyomás az átigazolási díj miatt, csak tettem a dolgom. Akkoriban valóban nagy összegnek számított, de ma már némelyik játékos heti bére is több."
 
"Nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy a Unitedben játszhattam és ezt mindenképpen meg akartam hálálni. Rendkívül jól éreztem magam Sir Matt Busby irányítása alatt, jól megértettük egymást, hisz õ is skót származású. Õ pontosan tudta, hogy milyen típusú játékos vagyok és ez nagyon sokat segített nekem abban, hogy a maximumot tudjam kihozni magamból."
 
 
"Egy kicsit nehéz volt távol lenni az otthonomtól, de a United játékosai között fantasztikus összetartás van, ezért nem okozott nehézséget a beilleszkedés."
 
A Juventus is bejelentkezett érted a Torinonál, de te határozottan a Unitedet választottad.
 
"Nem igazán érdekelt más klubok ajánlata. Amikor meghallottam, hogy a United érdeklõdik felõlem, egy percig sem gondolkodtam az ajánlatukon. Olaszországban akkoriban volt egy pár kiváló angol futballista. Joe Baker, aki az Arsenalban is játszott, vagy Jimmy Greaves, aki képes volt varázsolni a pályán, nem különben John Charles és Gerry Hitchens. Mindig is imádtam az angol futballt és a legfõbb vágyam volt, hogy a Unitedben játszhassak." 
 
"Ma már az internet jóvoltából megszûntek a határok és ez egy kis pluszt jelent a mai fiatal játékosoknak, így a srácok, akik Argentínából vagy Brazíliából érkeznek, könnyebben tudják tartani a kapcsolatot a családjukkal, míg mi annak idején nagyon elszigetelten éreztük magunkat Torinóban és nagyon örültem, hogy közelebb kerülhetek a hazámhoz."
 

"Bár akkoriban nehezebb volt tartani a kapcsolatot a családdal, nem úgy mint manapság, már mindent megtehetsz az interneten keresztül, de megértették, hogy az álmom vált valóra azzal, hogy a United leigazolt." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!