United archívum: Barthez

A United hivatalos magazinjában egy Fabien Barthezzel készült exkluzív interjúra bukkantunk 2003-ból.


Meglepõdtél azon, hogy mennyi rajongója van még mindig Eric Cantonának az Old Traffordon?
Szerintem ez csodálatos és egyben igazán különleges is, hogy a rajongók az Old Traffordon még énekelnik a nevét.
 
Hogyan emlékszel vissza Paolo Di Canio híres lesgyanús góljára két szezonnal ezelõtt a FA-kupa találkozón?
[mosolyog] Emlékszem, egy-egy ellenes szituáció volt és jól helyezte a labdát a sarokba, a bíró pedig megadta a gólt. Ilyen dolgok mindig megtörténhetnek a futballban, egyszer mellettünk áll a szerencse máskor pedig nem.
 
Mit gondolsz, ki a legjobb kapus a Premier League-ben és ki a legjobb a világon?
Az angol bajnokságban jelenleg Carlo Cudicini nagyon jó kapus. A világ legjobbját viszont nehéz megmondani, mert nagyon sok jó kapus van. Talán aki most a legkiemelkedõbb teljesítményt képes nyújtani az Gianluigi Buffon. Nagyon jó kapus és remek a játékhoz való hozzáállása.
 
Peter Schmeichel egy nagyon sikeres kapusa volt a Unitednek. Mit gondolsz az õ képességeirõl?
Õ egy fantasztikus kapus, efelõl semmi kétsége nem lehet senkinek. És errõl rengeteg alkalommal tanúbizonyságot tett. Peter egy rendkívül megbecsült alakja a futballvilágnak, aki hatalmas tapasztalatával jelenleg a Cityt erõsíti.
 
 
Van kedvenc mérkõzésed az Uniteben eltöltött idõszakod alatt?
Az Európai Kupa negyeddöntõben a Deportivo La Coruna ellen volt egy remek játékunk és a Liverpool ellen 2002. decemberében is fantasztikus mérkõzést játszottunk. 
 
A Dietmar Hamann lövésének a kivédése lehet, hogy a karriered legjobb védése volt?
Ez valóban egy jó és értékes védés volt. Nagyon boldog voltam, mert technikailag sikerült tökéletesen kivitelezni. Volt még két védésem mire jó visszaemlékezni, az egyik a vb-döntõn Brazília ellen, a másik pedig az Olaszország elleni Európa-bajnokságon, amikor Alessandro Del Piero lövését sikerült hárítanom.
 
Kapusként, mit tudnál mondani Ricardo és Roy Carroll stílusáról?
Roy remekül alkalmazza a különbözõ aspektusait a játéknak. Tökéletesen átgondolt, remekül megkoreografált játéka van. Ricardo másabb stílusú, õ inkább dinamikus, robbanékony futballista. Azt hiszem az egyik oka, ha jól tesszük a dolgunkat, hogy remekül tudunk együttmûködni az edzéseken. Mindannyian nagyon keményen dolgozunk, de az eredményekhez a közöttünk lévõ összhang is nagyban hozzájárul. A kemény munka mellett az edzéseken mindig nagyon jó a hangulat, sokat nevetünk és remekül megértjük egymást és ez a pályán nyújtott teljesítményünkre is jó hatással van.
 
A továbbiakban is a Unitedben képzeled el a karriered?

Amíg a szerzõdésem ide köt, addig minden bizonnyal. Nem tudom mi lesz azután és nem is szoktam ezen gondolkodni. Csak a jelenre gondolok és arra, hogy jól végezzem a dolgom. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!