Visszaszámlálás

A ManUtdFanatics.hu nyári sorozatában a 2005/06-os szezontól kezdve visszatekintünk az elmúlt évadok néhány jelentõs eseményeire.


A Manchester United a 2009/10-es szezon ázsiai túráját július 18-án kezdte meg a hetedik alkalommal 1995 óta. A csapatot Malajzia válogatottja fogadta Kuala Lumpurban. A United már az elsõ félórában 2-0-ra vezetett Rooney és Nani góljával, de Malajzia válogatottja kiegyenlített, majd a 85. percben Michael Owen megszerezte elsõ gólját a Unitedben, amivel a Vörös Ördögök megnyerték a találkozót. A visszavágón már nem nem kapott esélyt a házigazda, amikor is Macheda 11' és Owen 13' góljaival 2-0-ra gyõzött az United. A túra következõ állomása Dél-Korea volt, ahol Rooney, Macheda és Berbatov góljaival 3-2-es gyõzelmet arattak a srácok az FC Seoul felett. A túra legnagyobb gyõzelmét pedig a kínai, Hangzhou Greentown csapata ellen szerezte a United július 26-án a Sárga Sárkány Stadionban. Owen(2), Berbatov, Tosic, Nani és Giggs mesterhármasával 8-2-es gyõzelmet arattak a Vörös Ördögök.  
 
Az Ázsiából hazatartó csapat még megállt Münchenben, hogy részt vegyen az Audi kupán, ahol elõször a Boca Juniors-t verték 2-1-re Anderson és Valencia góljaival, majd a Bayern Münchennel játszottak egy döntetlent, mely végül büntetõ lövésekkel dõlt el a hazai csapat javára. A felkészülési mérkõzések utolsó állomásaként a Valencia csapatát fogadták az Old Traffordon, amikor is Wayne Rooney és Tom Cleverley biztosította be a 2-0-s gyõzelemet a Vörös Ördögök számára.
 
 
Miután az elõzõ szezonban a Manchester United utolérte a Premier League rekordtartó Liverpool csapatát és megszerezte 18. bajnoki címét, esélyes volt arra, hogy az angol liga történelmében elõször folyamatosan, négy egymást követõ szezonban is megtartsa a címet, de a Vörös Ördögök ezen tervét a Cheslsea áthúzta és mindössze egy pont elõnnyel megszerezte a trófeát a United orra elõl.  
 
A Bajnokok Ligája negyeddöntõjében a Bayern München ejtette ki a csapatot, míg az FA-kupa harmadik fordulójában kaptak ki meglepõmódon ádáz ellenségüktõl, a Leeds Unitedtõl 1-0-ra a Vörös Ördögök. Viszont a Ligakupa címet sikerült megvédeniük elsõként Angliában, így ebben a szezonban sem maradt kupa nélkül a United.
 
 
 

A szezon transzferei: Ekkor érkezett Antonio Valencia, Michael Owen, Gabriel Obertan és Mame Biram Diouf. Rekord összegért, azaz 80 millió fontért a Real Madridhoz távozott Cristiano Ronaldo. Továbbá elhagyta a csapatott Lee Martin, Fraizer Campbell, Richard Eckersley, Manucho, Danny Simpson és Ben Foster. 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!