Öt fantasztikus United - Spurs mérkõzés

A hétvégi Premier League fordulóban a United - Tottenham mérkõzés lesz az, melyet nem szabad kihagyni.


Az eddig veretlen Manchester United fogadja a Tottenham Hotspur csapatát szombaton 18:30-as kezdette. Ebben a párosításban már volt jó néhány igen izgalmas találkozó a Premier League történelmében, kezdve az utolsó percben történõ egyenlítéstõl, csodálatos gyõzelmeken át egészen a hihetetlen fordításokig.

Nézzük is az öt legemlékezetesebb összecsapást!

Tottenham Hotspur 4-1 Manchester United 1996. január 1.

 Új év napján játszották a mérkõzést, melyen a késõbbi United játékos, Teddy Sheringham kezdte meg a gólok sorát. Egy percre rá Andy Cole egyenlíteni tudott. Sol Campbell góljával azonban a londoniak ismét elõnyhöz jutottak, majd talán élete mérkõzését játszó Chris Armstrong duplájával 4-1-re ütötték ki a Vörös Ördögöket.

 



Tottenham Hotspur 1-1 Manchester United 2008. február 2.

A házigazdák egész meccsen jobban játszottak, Dimitar Berbatov góljával szereztek vezetést még a mérkõzés elsõ félidejében, akit a következõ szezonban már United mezben láthattak a szurkolók. A Spursnek többször is esélye volt, hogy két gólosra növelje elõnyét, azonban a mérkõzés végi hosszabbítás során Tévez menteni tudott egy pontot a Unitednek, ezzel versenyben tarta a Manchestert a bajnoki címért folyó küzdelemben.

 

 


Manchester United 2-1 Tottenham Hotspur 1999. május 16.

A Premier League utolsó fordulójában a Unitednek mindenképp nyernie kellett ahhoz, hogy bajnokok legyenek és ne kelljen nézni, mit játszanak a riválisok.

Les Ferdinand azonban a Spurs-nek szerzett vezetést az elsõ félidõ felénél járva. Amit David Beckham még a szünet elõtt egalizálni tudott. A második félidõ elején Andy Cole a vezetést is megszerezte a Vörös Ördögöknek, amit már nem engedtek ki a kezükbõl, ezzel elkezdve a Manchester United történelmének egyik legdrámaibb 10 napját. Ezzel a gyõzelemmel bajnokságot nyert a csapat, majd 10 nappal késõbb a Bajnokok Ligája gyõzelem is megszületett, valamint a két mérkõzés között az FA kupát is begyûjtötte a United.

 



Manchester United 5-2 Tottenham Hotspur 2009. április 25.

Meglepetésre Harry Redknapp csapata 2-0-ás vezetést szerzett az elsõ félidõben Bent és Modric góljával, akik a Manchester védelmi hiáit használták ki. A szünetben Sir Alex Ferguson húzott egy hatalmasat, és pályán volt egyszerre a "Fantastic Four". A Ronaldo, Rooney, Berbatov, Tévez négyes vezérletével szenzációs második félidõt produkálva, öt gólt lõve felmosták a padlót a londoniakkal.

Ronaldo és Rooney 2-2 gólja mellé a kegyelemdöfést az egykori Tottenham csatár, Dimitar Berbatov adta meg, beállítva az 5-2-es végeredményt.

 



 Tottenham Hotspur 3-5 Manchester United 2001. szeptember 29.

Talán minden idõk legnagyobb csatája volt ebben a párosításban ez a találkozó. A Spurs az elsõ félidõben állva hagyta a United csapatát.

Dean Richards fejese mellett Les Ferdinand és Christian Ziege is betalált, így 3-0-val vonultak a csapatok az öltözõkbe az elsõ félidõ végén.

Sir Alex Ferguson a szünetben beindította a hajszárítót, aminek köszönhetõen egy teljesen más mentalitású United futott ki a második félidõben és elkezdték gyártani a gólokat a Vörös Ördögök.

Cole a második félidõ elsõ percében betalált már, majd Blanc gólját követõen van Nistelrooy találata már az egyenlítést jelentette. a Spurs teljes zavarban volt, így a United még két gólt szerzett Veron és Beckham révén, ezzel szenzációs gyõzelmet aratva a White Hart Lane-en.

 



goal.com
 


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!