Sir Alex újabb igazolásokat szeretne

Sir Alex Ferguson elmondása szerint még egy vagy két játékos követheti a nyáron Shinji Kagawa és Nick Powell érkezését a Manchester Unitednál.


Az eddigi két új igazolást ma mutatták be hivatalosan a sajtó képviselõinek az Old Traffordon, ahol sajtótájékoztató keretében Sir Alex Ferguson több témát is érintett a nyári idõszakkal kapcsolatban.

 

"Megvan a lehetõsége, hogy újabb egy, vagy két játékossal erõsítünk. Ha a nyári átigazolási idõszak során nagy, nemzetközi tornát játszanak, akkor a piacon mindig szokott lenni egy kis csúszás. De most, hogy az Európa-bajnokság már véget ért, azon leszünk, hogy legalább még egy játékost leigazoljunk" - kezdte a skót menedzser.

 

"Mindig is jól teljesítettünk olyan tekintetben, hogy már a szezon végén megszereztünk játékosokat, ahelyett, hogy kivártunk volna egész nyáron. Kagawa esetében elég szép kis egyezkedés alakult ki, amely eltartott néhány hétig. Powellnél tudtuk, hogy Dario Gradival [a Crewe Alexandra futballért felelõs igazgatója] kapcsolatos ismertségünk miatt hamar nyélbe üthetjük az üzletet."

 

Ferguson megbeszéléseket is folytatott Gradival Powell legmegfelelõbb posztját illetõen, aki korábban a Crewenál leginkább a hátravont ék szerepében tevékenykedett.

 

"Megkérdeztem Dario-t azzal kapcsolatban, hogy szerinte Nick tudna-e középsõ középpályást játszani. Dario szerint pontosan ez az õ igazi posztja, és Nick is hasonlóan gondolkodik állítása szerint. Reméljük, hogy a személyében sikerült egy remek középsõ középpályást szerzõdtetünk, és ezen a poszton mutat majd be fejlõdést" - tette hozzá.

 

Természetesen Kagawa szerepét illetõen is egyértelmû elképzelései vannak a 70 éves edzõlegendának.

 

"Õ elõrébb tolva fog játszani (mint Powell). Nem szabad arra gondolnunk, hogy egy játékos megváltoztatja majd azt, ahogyan játszunk, de lehetnek különbségek. Nagy pluszt jelenthet majd számunkra a támadó harmadban. Ha a góllövési mérlegét tartani tudja, akkor egy nagyon jó játékosunk lehet majd."

 

 

Az elõzõ szezonban Kagawa volt a Borussi Dortmund második legeredményesebb játékosa, és miután a Bundesligában eltöltött két sikeres szezonja során sikerült aklimatizálódnia az európai futballkultúrához, a japán középpályás remélhetõleg hamar felveszi az angol futball ritmusát.

 

"Shinji velünk jön Dél-Afrikába, majd Kínába is, úgyhogy szerintem elég korán láthatja majd mindenki, mire képes."

 

"Amint beleszokik az õt körülvevõ új környezetbe, és néhány, a játékosaink által használt futballal kapcsolatos kifejezést is megtanul, már elmondhatjuk, hogy beilleszkedett. Igen könnyen elõfordulhat, hogy már az elsõ bajnoki mérkõzésünkön is pályára fog lépni. Ezzel nekem semmilyen ellenvetésem nincs."

 

Elképzelhetõ, hogy Powellnek másik új társával ellentétben egy kicsit tovább kell várnia, hogy tétmérkõzésen is bemutatkozhasson, de mindenesetre õ is mindenképpen ott lesz a csapat felkészülési túráján.

 

"Szerintem Nick esetében fizikailag van még hová fejlõdnie, de csak annyira, amennyire egy 18 éves játékostól az elvárható. De ott lesz velünk a felnõtt keretben, és minden nap velünk fog edzeni."

 

Az angol ifjúsági válogatott játékos ettõl függetlenül hamar leteheti névjegyét újdonsült klubjában, amely nem lenne újdonság a tradícióira méltán büszke Manchester United történelmében.

 

"A futball mindig kínál lehetõségeket a fiatal játékosok számára, mi pedig mindig fiatal játékosokra építünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!