Kagawa élete legnagyobb kihívása elõtt

Shinji Kagawa magabiztos azt illetõen, hogy fel tud nõni ahhoz a feladathoz, amit õ csak karriere 'legnagyobb kihívásának' tart, miután a Manchester Unitedhez igazolt.


A támadó középpályás meteoritszerû pályát leírva robbant be a futballvilág köztudatába, miután a japán futball másodosztályából a Borussia Dortmundba igazolva kétszer is az õ hathatós közremûködésével lett bajnok a Bundesligában a Ruhr-vidék legnépszerûbb csapata, a múltban felállított trendet pedig a mai naptól kezdve szeretné folytatni pályafutása új állomáshelyén is.

 

"Boldog vagyok, hogy itt lehetek és minden nap ki fogom használni a lehetõséget, hogy fejlõdhessek, és elõrébb lépjek a karrieremben" - kezdte a világsajtó jelenlétében elsõ hivatalos sajtótájékoztatóját az Old Traffordon Kagawa.

 

"Ez egyértelmûen karrierem legnagyszerûbb kihívása, és remélhetõleg minden nap tanulhatok majd valamit a csapatnál."

 

"Mindig is azt mondtam, hogy fejlesztenem kell a képességeimet; most, hogy itt vagyok, tényleg érzem a különbséget. Ez egy topcsapat, a hozzá tartozó környezettel, és amint a többi válogatott játékos is csatlakozik majd hozzánk, akkor ez az érzés csak még jobb lesz majd."

 

"Már most egyértelmûen érzem a globális média figyelmét. Egy nagyszerû klub tagja lehetek a Manchester Unitednél. Szerintem képes leszek kezelni az ezzel járó nyomást, és elég magabiztos vagyok azt illetõen, hogy feltudom majd venni a Premier League stílusát."

 

"Minden, amit itt láttam a klubnál, azt mutatta számomra, hogy ez tényleg egy hatalmas klub, és nagy megtiszteltetés, hogy innentõl kezdve már itt játszhatok. Tényleg nagyon szeretném, ha a teljesítményem konkrét, kézzel fogható eredményekkel párosulna majd."

 

 

A sokoldalú irányító, aki azt is megerõsítette, hogy szeretne a támadóalakzat közepén elhelyezkedni, elárulta, szeretné minél gyorsabban megtanulni angolul, ezzel is elõsegítve asszimilációját új klubjánál.

 

"Nagyon fontos számomra, hogy tudjam a nyelvet" - tette hozzá.

 

"Hihetetlenül motivált vagyok, hogy megtanuljak angolul; remélem ez sikerül minél gyorsabban, így annál gyorsabban kezdhetek el kommunikálni a csapattársaimmal."

 

Sir Alex Ferguson a sajtótájékoztatón adott interjújában elmondta, a Vörös Ördögök elõtt álló DHL által szponzorált felkészülési túra tökéletes lehetõséget biztosít majd a csapat újdonsült igazolásának ahhoz, hogy összeszokjon új társaival.

 

"Meglesz rá a lehetõsége, hogy a túra során megismerje a játékosokat, és felvegye az általunk képviselt stílust és ritmust" - kezdte a skót menedzser.

 

"A nyelv egy másik fontos dolog az õ esetében. Biztos vagyok benne, hogy sokat fog fejlõdni majd az angol - vagy skót - tudása az elkövetkezendõ hónapok során, amely megkönnyítheti majd a mindennapjait. De ha elveszítem a fejemet, akkor ígyse-úgyse fogja érteni majd a skót akcentusomat!"

 

"Szerintem minden szempontból nagyon jó helyzetben van, és könnyen fog menni számára az új nyelvhez való hozzászokás is. Azt gondolom, hogy sokkal könnyebben fog majd alkalmazkodni az angol nyelvhez, mint a némethez, de így is beszél már egy kicsit németül."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!